Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri sona erdi. Önümüzdeki mart ayında mahalli seçimler var.İktidar ve muhalefet kanadı bu  seçim hazırlıklarına şimdiden başladı.CHP elindeki büyük kentleri kaybetmemek  bunun için ittifak sağlamak zorunda. Bu partinin bugün içinde bulunduğu kaos,seçim yenilgisinden genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun sorumlu gösterilmesi nedeniyle bu partide tartışmaların sonbaharda yapılacak kurultaya kadar devam etmesi bekleniyor. Parti yönetimlerinde köklü değişikliğe gidilmesi partide ön seçimin delegeler yerine üyelerce yapılması ağırlık kazanıyor. Böylece adayların  parti tabanının onaylayacağı kişiler olması amaçlanıyor. Ülkenin diğer bölgelerinde olduğu gibi CHP’de delege belirlenmesinin  o göreve layık olanlar yerine yetkili kişilerin  etkisiyle delege vasfı taşıyan kişilerin  delege olarak seçimi  parti tabanında güvensizlik yaratıyor.Seçim yenilgisi sonrası bundan sonra yapılacak yönetim seçimlerinin delegeler yerine parti üyeleri tarafından seçilmesi yönetimlerin daha sağlıklı belirleneceği bunun partiye hareketlilik getireceği sanılıyor. Onun ötesinde son günlerde iyice hareketlenen parti içi mücadelenin nasıl sonuçlanacağı meçhul.CHP’deki bu iç çekişmeyi bazı köşe yazarları ve TV programcıları da körüklüyor. CHP’de bu ikili mücadele son bulduktan sonra mahalli seçim çalışmaları hız kazanabilecek. Anlaşılan yazın sıcak günleri yine siyasi partilerin mahalli seçim için  birbirini suçlamaları ile geçecek.

---------------

ÖNEMLİ OLAN HUZURLU BİR SEÇİM OLSUN

Dileriz ki bu seçim çalışmalarının genel seçimlerde olduğu gibi seçim ortamını bozacak,barışı zedeleyecek şekilde geçmesin. Ülkemizin bu ekonomik sıkıntıları yaşadığı bir ortamda siyasilerin kendi çıkarları için toplumun huzurunu kaçırmasınlar.Bu arada seçimi garantiye aldığını sananlar yanılabilir.CHP’nin üst yönetimindeki dalgalanma  ve yönetimlerde yapılan değişikliğin yansıması alt kademelere de yansıyacak.Özellikle seçimlerin üye bazında yapılması bazılarının uykusunu kaçırabilir.Öyle olsa dahi CHP’nin böyle bir vizyona ihtiyacı vardı. Bunu da partiye hareketlilik getireceği, parti tabanının görüşünü yansıtacağı kuşkusuz. Yeter ki üye bazındaki seçimde de yine alicengiz oyunları oynanmasın. Parti üyesi olduğunu sananlar üye olup olmadığını kontrol etmelerinde yarar var.Benden hatırlatması….

------------.

FIKRA

SONA KALAN

Bir gün oğlu okuldan dönünce babası:

“Oğlum sen niye hiç iyi not almamışsın?" diye sordu.

Çocuk da:

“Nasıl alayım babacığım? Sınıf çok kalabalık, sıra bana gelinceye kadar iyi notlar bitiyor”

   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.