Halkımız seçerek parlamentoya gönderdiği siyasilere sadece seçimden seçime ilgi göstermemeli.

Oy verip seçtiği kişileri her zaman denetim altına almalı.Bölgenin çözüm bekleyen sorunlarının çözümü için çaba harcamalarını istemeli.

Ne yazık ki, halkımızın parlamenterleri her zaman denetleme hizmetlerine destek verme diye bir alışkanlığı yok.

Bunu sadece kahvelerde dedikodu şeklinde yapıyoruz.

Bir proje hazırlayıp onun çözümü için parlamenterleri devreye sokma , bunu kitle örgüt temsilcileri ile destekleme alışkanlığımız yok

Rahmetli eski Maliye Bakanımız ,hemşerimiz Kemal Unakıtan ,kendisini ziyaretim sırasında bölge halının ilgisizliğinden yakındı.Edirnelilerin ya bir iş için ya da birini şikayet etmek amacıyla kendine başvurduğunu,hemşerilerinden bir proje hazırlayıp iş talebinde bulunanların olmadığından sitem etmişti.

Başka illerden gelen halkın ise hazırlıklı olarak istedikleri hizmetin yasal gerekçelerini yerine getirip geniş halk desteğiyle başvurup sorunlarını çözdüğünü söylemişti.

Bugün dahi bölgemiz yöneticilerinde aynı duyarsızlık geçerli değil mi?

Vekiller, arkalarında meslek kuruluş temsilcilerini,sendikaları yanlarında gördükleri zaman bölgelerine daha faydalı olurlar.

Bölgeye hizmette partilerin siyasi eklentileri ikinci planda olmalı.

Çünkü, bölgemize gelen hizmetlerden herkes yararlanacak.Vekilleri ,gereksiz yere eleştirmekle bir yere varamayız.

Onlara her yapacakları hizmetleri konusunda her zaman destek verilmeli.Bölgemize hizmet etmeleri için kendilerine köstek değil destek olmalıyız.Hangi partiden seçilirse seçilsin Meclise giden parlamenterler tüm halkımıza hizmet için o göreve geldiler.Meslek kurum temsilcilerimiz toplumun genel ihtiyacı olan sorunlara destek vermeli, parlamenterlerimizden yararlanmalı

Vekillerin bölgeye hizmette aktif görev alma sorumluluğu kendilerine hatırlatılmalı. Çıkar sağlamak için bazı firmalarda görev almaması gerektiği hatırlatılmalı.

Bu konuları daha da artırmak mümkün. Halkımız milletvekili adaylarına tüm bu soruları iletmeli,bölge sorunların çözümüne katkı yapacağı sözü alınmalı.Onları beyli sözlerini dinleyip alkışlamakla yetinmemeli.

------------------

FIKRA

Yargıç sanığa sormuş “evin yolun hangi yanında?

Sanık cevap vermiş “Her iki yanında”

Yargıç kızmış:

her iki yanında olur mu?

Sanık:

olur efendim aşağıdan geldiğinizde yolun sol tarafında,üstten geldiğinizde ise sağ tarafında kalıyor”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.