Ülkemizde yaşanılan deprem felaketi siyasi çalışmaları arka plana itti. Halkımız depremzedelerin yaralarını sarma yarışına girdi.

Bu konuda ülkemizde büyük dayanışma örneği sergilendi. Halkımız bir kez daha böyle acı günlerde bir araya gelip kenetlenmeyi, birlik beraberli içinde olmayı başardı. Bu acı günlerde ikinci planda kalan siyasi çalışmalar bu günlerde başta partilerin üst yönetimleri olmak üzere gündeme getirilmeye başlandı. Seçimin ne zaman yapılacağı tartışmaya açıldı.

Büyük ihtimalle Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri zamanında yapılacak.

Yüksek seçim kurulunun da çalışmalarını bu doğrultuda olduğu söyleniyor. Önümüzdeki günlerde depremin acı tablosunun çözüm yolları ile birlikte seçim tartışmaları da gündemde olacak. Bu arada seçimde aday adayı olacaklar genel merkezlerden gelecek habere odaklanmış durumda. Özellikle Ana Muhalefet Partisi CHP’de göreve talip olanların bazıları çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Her gün sosyal medyada yer almayı başarıyor, seçim propagandasını yapmaya devam ederek “Ben bu göreve talibim” görüntüsü vermeye çalışıyor. Aday belirlemede en sorunlu olan partinin CHP olacağı anlaşılıyor. Her ne kadar şu anda sesleri çıkmasa da bir süre sonra adaylıkta talipler artacak.aday belirlemeyi delegelerle mi yoksa genel merkezle mi belirleneceği henüz net değil.

Hangi kanalla belirlenmiş olsa da bu parti tabanında küskünlük yaratabilir.

Halk böyle olmasına karşın seçimin önemini kabul eden partililer yine kendi partilerine istemeyerek de olsa sahip çıkacağı söyleniyor. Aday belirleme konusu diğer partiler için de gündemde olacak. Bu görevde maddi imkanların ön planda olması daha çok bu olanağı bulunanların parlamenterlik talibi ön planda olması kaçınılmaz olacak. Çünkü günümüzde bu görevlerin ekonomik şartları yerinde olanların talip olacağı bir görev konumunda.Bu göreve layık olup ekonomik şartları uygun olmayanların bu yarışta başarılı olması çok zor.Ne yazık ki, siyaset rantla iç içe gidiyor. Bu göreve soyunanlar kesenin ağzını açacak.

Zira parti oyları gönül işi olmanın ötesinde bazı yerlerde ücretle sağlanıyor. Ülkemizde siyaset bu duruma geldi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.