Ülkemizde 14 Mayıs’ta yapılacak Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimi ile birlikte   gelecek  dönemde ülkenin  ekonomik, sosyal ve siyaset durumunu belirleyecek kadrolar  görev alacak. Bu seçimde halkın talepleri dikkate alınmalı. Onların örgütlü temsilcisi olan sendikalar, meslek kuruluş temsilcileri ve odalar. Bu seçimde kendileri için yararlı olacak parlamenterlerin seçiminde görüşlerini belirtmeleri gerekmez mi?

Ne yazık ki, son yıllarda bu kuruluşların sesi soluğu çıkmıyor. Ara bir durumlarından şikayet eder gibi görülmeleri sadece kendi koltuklarını korumak içindir.Bugün tarım kesiminin,esnaflarımızın  küçük sanayicilerimizin  emekçilerin bu zor ekonomik şartlarda sorunları yok mu?

Bu sorunları çözmede en etkili kişilerin seçiminde meslek kurum temsilcilerinin  seslerini yükseltip  taleplerini  hangi siyasi parti ve milletvekili adaylarını hangi özellikleriyle  tercih ettiklerini  açıklamaları, bunu kamuoyuna yüksek sesle duyurmaları gerekmez mi?

Bu seçimin sadece siyasi partilerin genel merkezlerine bırakılmasına hiç itirazları yok mu?

 Meslek kuruluş temsilcileri, sendikalar ve odaların taraf olup meclise girmelerine katkı yapacakları parlamenterler  görevlerini daha sorumluluk içinde yapacakları kuşkusuz.

Bu kişilerin parlamentoya girmeleri desteklenir  bu kadrolardan seçimi kazanmak için maddi imkanı olmayanların önü açılırsa  milletvekili olma koşulu sadece maddi imkanı olanlardan oluşması engellenir.

Bugün bir milletvekili aday adayı olmak için 30 milyon para yatıracaksın. İş onunla da bitmiyor iki aya yakın propaganda süresince yapılacak harcamalar adaylardan çıkacak.  Bu imkanlara sahip olmayanların parlamentoya girmesi imkansız gibi.

--------------

MİLLETVEKİLLİĞİNDE MADDİ GÜÇ BELİRLEYİCİ OLMAMALI

Günümüzde milletvekili olmak için parasal imkanlar ön planda. Bunun aksini kimse iddia edemez. Bir aday adayı ne kadar siyasi donanımlı, partisine yararlı bir  kimse olsa da maddi imkanı olmadığı zaman bu göreve soyunması çok zor.Milletvekili aday adayı olmak isteyen  bazı politikacılar “param yok nasıl aday adayı olayım” gerekçesini öne sürüyor.Sadece paraya dayanan, siyasi kadrolardan  ne kadar ülkeye yararlı hizmet beklenebilir.Bazıları harcadıkları parayı görevi sırasında tekrar geri almak peşine düşmez mi?

Tüm bunlar dikkate alınarak ülkemizde siyasette  maddi imkanın etkinliği azaltılmalı.

Toplum temsilcileri parasal gücü olmayan fakat ülkeye yararlı olacak kadroların göreve gelmesi için devreye girip destek vermeli. Sağlıkta, eğitimde olduğu gibi milletvekili seçiminde de paran varsa vekil olabilir   deniliyorsa orada halkın  gerçek temsilcileri  ortaya çıkmaz.

Halkın gerçek tavrının belirlenmesi için meslek kuruluş temsilcileri suskunluğu terk edip tavırlarını koymalı.

Sonra gerçek halk temsilcileri göreve gelmediğinde  ah vah demeleri fayda vermez. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.