İnsanların yaşanılmaz hale gelen betonlaşmış büyük kentlerden doğal  ortamın bulunduğu betonlaşmayan oksijeni  bol   yerlere göç etmesi toplumun oralarda huzur bulmasından kaynaklanıyor.

İnsanlar gittikleri yerlerin modern olmasına rahatlığına  bakmıyor.

Ortamın doğal görüntüsünün olması,  şehirlerin görüntüsünden bunalan insanlar için huzurlu ortam oluşturuyor.

Büyük kentlerde modern parklar, yaşam alanları  olmasına karşın  Bakıyoruz İstanbul ve diğer büyük  kentlerdeki vatandaşlar Trakya’nın  doğa güzelliği olan yerlerinde kırsal alanlarında  yaşayarak huzur buluyor,mutlu  oluyor.

Edirne’nin Meriç nehri kenarında asırlık ağaçları olan Söğütlük Ormanı bugüne kadar Edirnelilerin ve kentimizi ziyarete gelenlerin piknik yapıp eğlendikleri  oksijeni bol ortamda stres attıkları bir alandı.

Bir yanda kentin tarihi  eserleri, diğer yanda  Meriç Nehri kenarındaki geniş  ormanı ile  huzurlu bir ortam özleyenler için ideal bir alandı.

Şimdi burasının  Millet Bahçesi olarak düzenlenmesi  bazılarına göre cazip olabilir.Halkımız ormanın bugünkü görüntüsü ile huzur buluyor,mutlu oluyor.

Nasıl ki bir kuşun yuvası yerine daha düzenli bir yuva yaptığınızda  yuvası yıkılan kuş  o yuvaya girmek istemez,terk eder,. Kendi yuvasını özlerse, bölge halkımız da yıllardır gezip eğlendiği bu haliyle mutlu olduğu  doğa harikası ormanlık alanı  bugünkü  doğal yapısı ile görmek istiyor.

Bu güzelliği çeşitli gerekçelerle değiştirmek isteyenler Edirne halkı yasal yoldan tepki gösterip  izin vermemeli.Bu güzellik çevresindeki tesisler örnek gösterilip yok olmasına göz yumulmamalı.

Eğer  bir millet bahçesi yapılacaksa kentin çevresinde çok sayıda uygun olan  alan var.Örneğin Kırkpınar alanının Tavuk Ormanında  veya  Meriç ile Tunca nehirleri arasında bu  yapılamaz   mı.?

Yerli ve yabancı turistlerin bu haliyle büyük ilgi duyduğu  Söğütlük Orman parkının bugünkü durumunu daha düzenli hale getirmek için  gereken yapılabilir.Ona kimseni bir diyeceği olmaz.

-------------------

HALKIN TEPKİSİ DİKKATE ALINMALI

Bir yandan  ormanın bu durumda kalması için on binlerce imza toplanmasının ardından halkın katılımı ile insan zinciri oluşturarak  tepki gösterilmesi  halkın haklı talebi olarak dikkate alınmalı.

Söğütlük ormanının bu durumda kalıp kalmaması kamuoyunun onayına sunulmuş olsa  Edirne halkının büyük çoğunluğu bu şekilde kalmasına onay verir.

Edirne halkının doğal ortamın korunduğu en önemli yeri olan, ailelerin piknik yaparak eğlendiği, huzur bulduğu  Söğütlük orman alanı için  verilen millet bahçesi kararını yeniden gözden geçirilmesinde yarar var.Halkın talebi yetkililerce dikkate alınmalı.Zira  millet bahçeleri ne kadar milletin,  halkın tamamını yararlanabileceği  bir yer olup olmadığı konusunda halkın endişesi var.Onun için bu güzel alan doğal yapısı ile halka hizmet vermeli. Buradan halkımız  piknik alanı olarak yararlanmalı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.