Ülkemizde her ne kadar geçim derdi siyasetin üzerine çıksa da özellikle kahvehanelerdeki arkadaş grupları arasındaki toplantıların sonu siyasete dayanıyor.

Emekli öğretmenlerden oluşan bir  Grup, Havsa Atatürkçü düşünce Derneğinde bir araya geldik.Burada tanıdıklarımızla  konuşmanın ilk konusu yükselen hayat pahalılığı,halkın yaşadığı sıkıntıları oldu.

Havsa DİSK  üyesi  Emekliler Sendikası Başkanı Fedai Işık ile CHP’de İl Genel Meclisinde Bir dönem başkanlığını da yapan  emekli Öğretmen Tacettin Çalım,Birleşik Kamu İş Konfederasyonu 3.dönem Genel Özlük Hukuk  Sekreteri Emekli öğretmen Engin Çoğal’ın  da  bulunduğu sohbet sonunda dönüp dolaşıp konu  siyasette odaklandı.

CHP üyesi emekli öğretmenlerin kafasında seçimlerde nasıl birlik ve beraberlik sağlanacağı konusunda endişeler var.

Partililer seçimde her türlü entrikaların dönebileceğinden endişe ediyorlar.Daha önceki seçimlerde bunun örneklerini yaşadıkları için bu olumsuzlukların bir daha tekrarlanmaması için partilerinin önlem almasını,  seçim sonuçlarının sağlıklı geçmesi için zorunlu olduğu inancındalar.

Partilerinin de içinde bulunduğu altılı ittifak arasındaki bağların devamı halinde seçim sonuçlarının kendileri lehine olacağını iddia ediyorlar.

Bu arada  CHP’nin taşra örgütlerine çok büyük görev düştüğünü belirten  partililer” Arkadaşlarımızın bazıları eski usulde siyasette devam etmek istiyorlar.

Artık o günler geride kaldı.Bu seçimde kendimiz dışında partilerle ittifak yaptığımızı akıldan çıkarmamalıyız.

Bunu dikkate alarak siyasi konuşmalar yapmalıyız.

Aksi halde bu birlikteliğin bozulması için İktidar partileri pusuda bekliyor.

Genel merkezce uygulanan dengeli politikayı il ve ilçe örgütlerindeki arkadaşlarımız da uygulamak zorunda.

Bugün pamuk ipliği ile bağlı olan, henüz birliktelik sağlanamayan ittifak ortağımız   diğer partileri dikkate almadan siyaset yapmaları sonucu bu birliktelik  son bulabilir.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen şu anda Millet İttifakı  partileri arasındaki birliktelik sürüyor.Daha sonraki günlerde de bu birlikteliğin daha kalıcı hale geleceği beklentisindeyiz.Bu konuda partimizin il ve ilçe örgütleri ile birlikte  CHP  adına siyasi konuşma yapan partililerimize de önemli görevler düşüyor.Arkadaşlarımız partili olma  sorumluluğunu bilmeli.Bu birlikteliği bozacak konuşmalardan kaçınmalı..Şuna inanmak zorundayız ki, zamanında veya erken yapılacak bir seçim ülkemiz, demokrasisinin  geleceği  açısından da  önemli bir sınavdır. Bu başarı ile atlattığımız  takdirde  bizimle birlikte hareket eden partiler ve özellikle bu harekete öncülük eden  partimiz  halk nezdinde  önemini  itibar kazanacaktır..Bizler partili arkadaşlarımızla bir araya geldiğimizde “ben yerine biz” demeyi ortak üslup  kullanmayı  akıldan çıkarmamalıyız. Bu seçimin bugüne kadar yapılan seçimlerde çok daha önemli olduğunu dikkate alarak hareket etmek zorundayız:Parti ilkeleri yanında birlikte olduğumuz partilerin taleplerini de dikkate almalıyız” görüşünü savundular.

------------

FIKRA

YA SAHİYSE

Baba Şamil yarım saati aşkın bir süre fırında ekmek alma kuyruğunda beklerken canı sıkıldı .Bu sırada aklına bir hinlik geldi.Yüksek sesle :”Karşıdaki bakkal bedava pirinç dağıtıyormuş ”diye bağırdı.

Ekmek kuyruğunda sıra bekleyen insanlar bedava pirinç sözünü duyunca sıradan ayrılıp bakkala koştu.

Baba Şamil koşanlara arkadan bir baktı ve sonra biraz düşündü:

“Ulan söylediklerim ya sahiyse” diye  onlarla birlikte koşmaya başladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.