Bir 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramını daha geride bıraktık.

Biz Eğitimciler yani öğretmenler için Bayramlar çok önemlidir ve en çok özen göstererek ve gayret sarf ederek icra ettiğimiz görevlerin başında gelir.

İlk Okullarda 23 Nisan,Orta Dereceli Okullarda da 19 Mayıs Bayramlarının hazırlık çalışmaları İlk Bahar aylarının tümünü kapsardı geçmişte.

Daha sonra alınan ve uygulanan bir karar ile bu bayramlar alfabetik sıraya göre tespit edilen Okullar tarafından hazırlanarak kutlanmaya başlamıştı.

Sadece Çelenk sunumunda diğer Okullar görev alır gösteriler kısmını görevli okul gerçekleştirirdi.

1981 yılında Mithatpaşa İlkokuluna Müdür olarak atandığımda sıra bu okuldaydı ve 1982 yılındaki kutlamaları biz yapmıştık.

1983 Yılında Şükrüpaşa İlkokulu Müdürlüğüne atandığımda Şehit Asım İlkokulundan sonra 1984 yılında sıra bizdeydi ve burada da çok kapsamlı ve güzel bir program ile 23 Nisanı kutlamıştık.

Gösteriler bölümünü Mimar Sinan Spor Salonunda gerçekleştirdik ve salon gelen konukları almamıştı.

Birkaç yıldan bu yana yapılan değişiklikle de tüm Okullarda kendi çapında gösteri ve kutlamalar yapılıyor ama Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından tespit edilen Okul grupları tarafından da Valiliğin uygun gördüğü Program gerçekleşiyor bildiğim kadarıyla.

Bu yıl ki programlara maalesef katılamadım ama sağolsun bu işi gerçektende en iyi bir şekilde yapan

Kerim Yurk kardeşimin sahibi olduğu Edirne Medya TV sayesinde tüm etkinlikleri izleme olanağı buldum.

Diyebilirim ki son yılların en güzel ve anlamlı bir Bayramını yaşadık

Valilik ve bu konunun Muhatabı Milli Eğitim Müdürlüğü ve Okullar gerçektende güzel ve kapsamlı programlar ile bu Bayramı çocuklarımıza ve Edirne'lilere yaşattılar.

Genç,dinamik ve çalışkan Valimiz Ekrem Canalp ile eşi de bayram kutlamaları içinde varlıklarını hissettirince daha başka bir anlam kazandı bu yıl ki 23 Nisan.

Belediyenin hayata geçirdiği Programlar gerçektende takdirin en büyüğünü hak eder cinstendi.

Çocukları sevindirecek ve bu anlamlı günde mutlu edecek ne varsa onu hayata geçirdi Başkan Gürkan.

Hasan Ali Yücel açık hava Müzesinde doyasıya eğlendi ve bilgilendi çocuklar.

Hayvan barınağındaki dostlarımız bile Bayram yaptı ciğer ziyafeti ile.

Ya Erasta alışveriş Merkezindeki o program.

Mükemmel bir düşünce ve uygulama.

Tebrik Ediyorum Belediye Başkanımızı ve ekibini.

Eğitimci oluşu nedeniyle çocuğun toplumuzda görmesi gereken ilgi sevgi ve yakınlığın en fazlasını gösteren Başkan Gürkan'ın şu sözleri sanırım onun çocuklar ile ilgili düşünce ve görüşlerini en iyi şekilde anlatıyordur;  “Geleceğimizin teminatı çocuklarımız, milletimizin en değerli varlığı, barışın, kardeşliğin ve sevginin temsilcileridir. Çocuklarımız geleceğimizdir, umudumuzdur, en büyük güvencemizdir. Hiç kuşkusuz ki kalbi Mustafa Kemal Atatürk ile atan çocuklarımız; ülkesine ve milletine duyduğu sevgiyle; bu güzel ülkeyi en üst noktalara ulaştıracak; ahlaki değerlere bağlı kalarak bilim ve teknolojinin ışığında geleceğin Türkiye’sini oluşturacaklardır”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.