Göz açıp kapayıncaya kadar henüz sıcaklar olsa da bahar ve yaz  günleri geride kalıyor .Bu aydan sonra sonbahar ayları başlıyor.Bu aylar hazan mevsimi, hüzünlü aylar, şarkı türküler  filmlere konu olan  dönemlerdir.Yaz aylarında yemyeşil olan  çınarların yaprakları, hava sıcaklığının düşmesi  ile canlılığını kaybeder. Çınar ağaçlarının bu mevsimdeki durumu insana hüzün verir.Yaz günlerinde altına oturup  yapraklarının hışırtılı sesi ile huzur bulduğumuz, altına hiçbir haşerenin yaklaşamadığı çınar ağaçlarının insan elini andıran yeşil yaprakları bu mevsimden sonra sararıp yere dökülür.Geniş yapraklar raks eder gibi ağacın altına düşmesi  Çınar ağaçlarının güzelliklerinin sona erdiğini gelecek bahara kadar üzerlerinin  çıplak,yapraksız kalmasını sağlar.Yine bahar ayı geldiğinde bir bakarsının çınar ağaçları yine yeşil yaprakları ile gelin gibi süslenir.Şiirlere ,romanlara konu olan Çınar ağaçları çevreye bir ayrı güzellik katar.geniş yaprakları ile çevresinden geçenlere el sallar mutluluk verir.

 Bu arada göçmen kuşları,leylek ve kırlangıçlar da bölgemizdeki yaz seyahatlerini tamamlayıp kış aylarını geçirecekleri Nil Nehri çevresine göç eder.Bu aylarda kafileler halinde sessizce yola koyulur.Ta ki, gelecek ilk bahara kadar oralarda yaşamlarına devam eder.

-------------------

HURDACILAR İÇİN ÇÖZÜM BULUNMALI

Şehir merkezinde olanların dışında özellikle Edirne’nin güney çevre yolu kenarında odaklanan hurdacılar kentimize yakışmayan görüntü sergiliyor.

Yolun çevresini kapsayan  hurdacılar.Edirne gibi bir turizm kentine yakışmayacağı yetkililerin dikkatini çekmiyor mu?

Sanırım bu konuda ilgililere sayısız şikayetler var.Bunlar dikkate alınıp hurdacı işyerlerinin kentten uzak bir yere taşınması neden sağlanamıyor.? Bu yol aynı zamanda komşu ülkeler Yunanistan ve Bulgaristan için ulaşım yolu olarak kullanılıyor.Şehrin yoğun trafiğine girmek istemeyen komşular  ve Edirneli sürücüler bu yolu tercih ediyor.Böyle önemli bir yolun çevresi daha düzenli olması gerekmez mi?

Buralara,  köylerden  getirilip salınan,  belediye kontrolünden  geçmeyen köpeklerin  bulunduğu bu yoldan yayaların geçmesi mümkün değil

Yetkililer zamanlarını ayırıp buralarını kontrol etmeyi de programlarına alsınlar.

Oraların da  Edirne sınırları içinde olduğunu unutmasınlar?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.