Çarşamba günkü köşe yazımda İYİ Parti kurmaylarının İlçe gezilerinden ve bu geziler ile ilgili yaptıkları değerlendirmelerden bahsetmiştim.

Birçok okurumdan aldığım iletilerin yanı sıra hatırı sayılır sayıda telefonlarda aldım.

Hocam hayırdır İttifakın Edirne cephesinde çatlaklıkmı var yoksa cinsinden sorulara muhatap oldum.

Aslında bunu hissettirecek ifadelerimden ziyade İYİ Partinin bu ittifak içindeki varlığını daha etkin biçimde göstermek isteği olduğunu anlatmaya çalıştım.Çünkü Uzunköprü toplantısında yapılan açıklamalarda gerek İl Başkanı Demirin gerekse de Akalının açıklamalarından 2019 seçimlerinde elde edilen Belediye Başkanlıklarında partilerinin katkılarının büyük olduğunu,hatta İYİ Parti olmamış olsa birçok Belediyeyi ve Edirne ile Uzunköprü İlçelerindeki seçimide alamayacaklarını ve partilerinin oyları ile aldıklarını ifade etmeleri ve CHP den oy alacağımız var çünkü ödünç verdik gibi söylemleri ile 2023 seçimlerindeki aday belirlemelerinde kendi adaylarının gösterilmesi haklarının bulunduğunu ima etmeleri bir anlamda büyüme gösteren İYİ Partinin bir önceki seçime göre daha çok ses çıkaracağı ve hak isteyeceği izlenimini veriyor.

Yani şu anda HDP ittifakı ile ortaya çıkan sıkıntı dışında herşey normal

Tabiiki hal böyle olunca öncelikle Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP ile İYİ Parti arasındaki adaylık belirlemesi Millet İttifakında kırılma yaratır mı? sorusu doğal olarak akıllara geliyor.

Hatta basında yer alan bazı haberlere göre"Millet İttifakı olarak birden fazla adayımız olabilir" diyen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı adaylığına açık kapı bırakmasıyla ilgili tartışmalar hala var.

Önceki aylarda da bazı tartışmalar yaşanmış ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı Kılıçdaroğlu için,"Tekil konuşuyor, vaatleri ortaklaşa kararlaştırıp açıklamalıyız"demişti.

Doğal olarak son gelişmelerin ittifak ortakları arasında bir kırılmaya yol açıp açmayacağı sorusunu da beraberinde getiriyor.

CHP kurmayları, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile liderleri Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki diyaloğun sürdüğü ve bir sorun olmadığı görüşünü dile getiriyorlar.

Aslında Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayını nasıl belirleyeceği uzun süredir tartışma konusu.

Cumhur ittifakının adayı zaten belli ve Recep Tayyip Erdoğan yeniden aday gösterilecek.

Millet İttifakındaki en önemli sorun HDP nin durumu.

Meral Akşener, ortak adayla seçime gidilmesi ve Halkların Demokratik Partisinin (HDP) de kendi adayını çıkarması görüşünü uzun süredir seslendiriyor.

Buna karşın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Cumhurbaşkanı adayının ittifak ortaklarıyla belirleneceğini belirtmesi "Çalar Saat" programında "Bizim adayımızı ittifak belirleyecek, birden fazla adayımız olabilir" demesi iki lider arasındaki anlaşmazlığı ortaya koyması bakımından çok önemli bana göre.

Siyasi kulislerde bir süredir Kılıçdaroğlu'nun adaylık konusundaki açıklamalarının İYİ Parti'de rahatsızlık yarattığı da konuşuluyor.

Parti kulislerinde Kılıçdaroğlu'nun ittifak ortaklarına sormadan "iktidarları dönemine ilişkin vaatlerde" bulunmasının ve her konuşmasında CHP iktidarından söz etmesinin sıkıntılar yarattığı gerçeği de ortada tabiiki.

Tıpkı "GELİYOR GELMEKTE OLAN" Sloganında "LAR" ekini kullanmamaları gibi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.