Ülkemiz bir yanda 11 ilimizde meydana gelen 50 bin vatandaşımızın canını verdiği yüz bini aşkın vatandaşımızın yaralandığı, evinin malının yok olduğu bir deprem felaketi yaşanıyor.

Yurdumuzda   bu deprem yaralarının sarılmaya çalışıldığı bir zamanda Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri gündeme taşındı.

Seçim dönemleri her zaman  siyasi partilerin oy kapma peşinde olmalar nedeniyle  toplum arasında gerginliklerin de olabileceği dönemlerdir.

Böyle ülkemizi yasa boğan acılı günleri yaşadığımız bir zamanda toplum arasında gerginlik yaratabilecek, gerginlik yaratarak  kutuplaşmaya  neden olabilecek söylemlerden kaçınmak, halk arasında var olan  birlik ve beraberliği korumak gerekir.

-------------------

EN BÜYÜK GÖREV SİYASİLERE DÜŞÜYOR

İki ay sürecek seçim propagandaları süresince siyasilerimiz halkı kutuplaştırabilecek, toplum düzenini bozabilecek söylemlerden kaçınmalı.

Zira, halk bu zamanda  bir yanda geçim zorluğu, diğer taraftan  depremin verdiği acıları yarattığı

stres  nedeniyle siyasilerin her zamanki palavralarına, halkı kandırmaya yönelik hamasi  sözlerine itibar etmez.

Siyasiler  kendi  çıkarları  için   söylemlerinde  halk arasında birliği zedeleyebilecek  sözlerine  dikkat etmeleri gerekir.

Ne yazık ki, bugün ülkede  özel durum olmasına karşın bazı siyasi parti sözcüleri bundan ders almışa  benzemiyor.Halk arasında husumete yol açacak  sözlerine devam  ederek siyasi çıkarı ülkedeki  huzura tercih etme  çabasında olduğu görülüyor.

Hal böyle olmasına rağmen  halkımız siyasilerin bu,  toplum arasında  bölüşmeye neden olabilecek sözlerine itibar etmiyor.Toplum, hangi siyasi görüşte olursa olsun aralarındaki dostluğu sürdürüyor.

Siyasiler arasında sağlanamayan dostluk halkımız arasında devam ediyor.

Siyasi parti yetkililerinin bundan ders çıkarması gerekir.

Şu da unutulmaması gerekir.Toplun bundan önce yapılan seçimlerdeki toplum değil,Özellikle  gençlik sosyal medya kanalı ile halka gerçek haberleri  duyurabiliyor.

Tüm sorunlar her boyutu ile halka ulaşıyor. Bu iletişim  ağı  seçimde halkın kendi görüşüne en yakın olan siyasi partileri seçmede büyük etken olacak. Seçim döneminde  taraflı yayın yapan medyanın  etkisi,izleme  oranı azalacak.Halkın gözünü boyamak için düzenlenen taşıma katılımlı mitingler de halkın gerçekleri görmesini engelleyemeyecek.

Bundan siyasetin her iki kanadındaki partilerin ders çıkarması gerekir.İki bloğun da toplumun bu eğilimini, gençlerin beklentilerini  dikkate almadığı görülüyor.Bu durumda olanlara toplumun en mağdur durumda olan gençlerimiz ve kadınlarımız gereken dersi verecektir.Haberleri ola….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.