Edirne’de uzun zamandır sosyal  demokrat  seçmenler ağırlıkta.Mahalli yönetimlerde de durum  öyle.Buna rağmen Edirne meslek kuruluş yönetimlerinde sosyal demokratların etkinliği yok denecek kadar az.Ticaret Odasında,Borsada,Trakya Birlik yönetiminde,Ziraat Odasında ve diğer esnaf yönetimlerinde  kadroları sınırlı.Sendikalarda da durum böyle.Halkın geniş kesimini kapsayan bu tür kuruluşlarda sosyal demokratların temsilcisi olduğunu  söyleyen CHP’nin varlığı ile  yokluğu belli değil.

Bunun nedenlerini parti yöneticileri  iyice sorgulaması gerekir.Uzun zaman sosyal demokratların kalesi olduğu iddia edilen bir ilde neden meslek kurum yönetimlerinde  etkin değiller?.

Bugün bakıyoruz, ülke ekonomisi dar boğazda olmasına karşın sosyal demokratların  bir temsilcisinin  olmadığı  meslek kuruluşlarından ses soluk yok.Tıpkı TOBB gibi onun temsilcisi mahalli yöneticiler de ülke ekonomisi hakkında görüş bildirmekten çekiniyor.İşadamlarının gösterdikleri cesareti gösteremiyor.Arkadaş toplantılarında ve kahvelerde  söylediklerini çıkıp kamuoyuna açıklama cesareti gösteremiyor.Bu duyarsızlık  meslek kuruluş yönetiminde  sosyal demokratların etkin olmamasından kaynaklanmıyor mu?

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum ortada.Meslek kurum yöneticilerinin tabanları geçim zorluğuna çare ararken  yöneticilerin suskunluğu neden?

Şöyle bir gazete arşivlerini taradım.Ülke ekonomisi konusunda hiçbir beyanatları yok.Daha önceki yıllarda yönetimlere karşı  aslan kesilenler şimdi bakıyoruz sus pus olmuş.Bu koşullarda  yasalar çerçevesinde onların söyleyecek bir sözleri yok mu?

Ülkemizde kadınlar meydana çıkıp sorunlarını yüksek sesle dile getiriyor.Her türlü engele rağmen  tavırlarını ortaya koyuyor.Erkeklerin etkin olduğu meslek kuruluşlarımızın bu konuda tavırlarını gözden geçirmeleri gerekmez mi?

Bugün  siyasete soyunanlar özellikle sosyal demokratlar meslek kurumlarındaki konumlarını gözden geçirmeli.Aynı mantıkla siyaset yaptıkları sürece tabanlarını kayacağını halkın boş sloganlara  itibar etmeyeceğini hatırlamaları gerekir.Meslek kuruluşlarında etkisi olmayan,  bir sosyal demokrat parti,Bugünkü koşullarda seslerini çıkarmayan  meslek kuruluş yönetimleri konusunda bir çalışması olacak mı? Bu kuruluşlar seçimlerde etkili olabilecek yönetimleri ile size nasıl yaklaşacak.Böyle, ülkedeki ekonomik sorunlar karşısında sus pus olan yöneticilerin Edirne ekonomisine ne katkısı olacak? Bunların başka illerden alacak dersleri yok mudur.? Edirne ekonomisinin istenilen düzeyde olmamasından meslek kurum yönetimlerinin payı yok mu? Her gün sayıları artan meslek korum dernekleri ve sendikaların az sayıda katlımla yaptıkları etkinliklerle sorunlar çözülmez.Bugün iyi ki komşu ülkelerden gelenler Edirne ekonomisini ayakta tutuyor. O da olmadığı zaman  ne duruma düşeceğiz.Edirne’de icra dosyalarını çığ gibi büyüyor ,Yedi emin parklarında el konular araç sayısını arttığını iflas eden , geçinemediği için işyerini kapatmak zorunda kalanların arttığını  hesap eden var mı?

Hangi partiye mensup olursa olsun halkın bugünkü şartlarda hamasi nutuklara değil sorunlarına çare bulacak, geçim şartlarını iyileştirecek kadrolara ihtiyacı var.Bu arada halkımız da ayaklarına gelen siyasetçilere sorunlarını yüksek sesle duyurmaları, onların gerçekleşmeyecek siyasi vaatlerine kanmamaları lazım.Toplumda bu duyarsızlık devam ederse  hiç kimsemin şikayet hakkı olamaz.

-------

FIKRA

SİZ YALNIZ KALMAYIN

Öğretmen sınıfta öğrencilere bir soru sorar.bu soruya kimse doğru cevap veremez.

Öğretmen sinirlenir.

“Bu soruya cevap vermek isteyen başka bir aptal varsa ayağa kalksın?” der

Çocuklardan biri ayağa kalkar.

Öğretmen:

“Neden ayağa kalktın sen aptal mısın.?”

Öğrenci:

“Hayır öğretmenim ,ama sizin yalnız başınıza ayakta kalmanıza gönlüm razı olmadı da” diye cevap verir

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.