Her seçim döneminde CHP’de bu tür itirazlar, dalgalanmalar görülür. Milletvekili tercihleri kimseyi mutlu etmez.

Bu kez de yine öyle oldu.”Yok efendim listeleri birileri hazırlamış,bunlar Edirne’yi temsil edemezmiş, Bu şartlarda partisine oy vermeyecekmiş” falan filan.Bu tavrınızla  toplumda  partinize güveni azaltıyorsunuz.

Açıklanan milletvekili sıralaması gönlünüze yatmayabilir.Yalnız burada  partinizin geleceği söz konusudur.

Burada yapacağınız bir hatanın faturası önce  Millet İttifakını organize eden, öncülük yapan  CHP’ye çıkacaktır.Şurası muhakkak ki, ülke genelinde  oluşan listeler bir partinin listesi değil, bazı dengeler dikkate alınarak oluşturuluyor.İlimizde  böyle bir durum söz konusu olmayabilir.

Peki bugün aday sıralamasına tepki gösterenler daha önce kaç kez partiye gidip önerilerini sundular.

Siyasi partiler tabanın sahip çıkması ile  daha güçlü olurlar.Özellikle CHP’nin onun bunun etkisiyle karar verdiğini kabul etmek.partililerin kendi örgütüne sahip çıkmadığının göstergesi değil midir?

Parti örgütleri o bölgenin siyasette en yetkili konumda olan yeridir. Bu da ancak partililerin sahip çıkmasıyla sağlanır.

Daha önceki yıllarda bunun olumlu  örneğini gördük.Parti başkasının güdümüne girerse  o zaman bundan gelecek sonuçlara da şikayet etmemek gerekir.

Partililer bundan sonra  şapkalarını öne koyup düşünmeleri gerekir.Arkadaş sohbetleri,parti yönetimini kıyasıya eleştirmekle  bu amaca ulaşamazsınız.Nitekim bu seçim öncesi de böyle bir kaos yaşandı.Her grup ayrı telden çaldı.Bir gün olsun parti merkezlerinde toplanıp ortak karar etrafında toplanma oldu mu?

Onun için bugün  açıklanan milletvekili listesini kimse yadırgamamalı,üstelik bu adaylar parti dışından atanan  kimseler değil.Daha iyi sıralama olur muydu?

Kuşkusuz olabilirdi.Bu CHP’nin Edirne’de oy artışına neden olabilirdi.

Karar bazı etkili ve kendini bu yönde yetkili sayan kişilerce sıralama böyle belirlendi.Partideki bu kişilerin egemenliği parti örgütleri ve onun tabanı olan halkın söz sahibi olmadığı süre partideki bu yakınmalar devam edecekti.

Gelecek yıl belediye seçimi var. Orada da aynı sıkıntıların yaşanmaması için partisinin durumundan yakınanlar çözüm yolu üretmeli.

Öyle kahve sohbetleri  kişisel yakınmalarla bu sıkıntılar son bulmaz.Şimdi partililerin yapacağı en doğru karar içlerine  yeterince sinmese de partisine destek verip başarısına katkı yapmak olmalı Öyle,”ben başka partiye oy vereceğim” demekle neyin başarısına katkı yapacaksınız.?Her zaman olduğu gibi sosyal demokratlar bir süre sonra bu tartışmaları unutup,partisinin ve ülke geleceğini dikkate alarak  partilerine sahip çıkacaklardır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.