Sosyal demokrasiyi savunanların en önemli rakibi yıllardan bu yana kendileri içlerindeki gruplaşmalardan kaynaklanmaktadır. Onlara   başka partilerin muhalefet yapmasına gerek yok.

Günümüzde yine seçim tartışılıyor.Bakıyoruz Edirne merkezden bazı kendini partinin ön saflarında kabul eden kişiler aralarında toplanış akıllarınca  partide yeni anlayışlar geliştirmek istiyor.Bu tür toplantılarda genellikle Edirne merkezli politikacılar ön plana çıkmak istiyor. Toplantılar dar kapsamlı yapılıyor.Diğer zamanda birbirinin kuyusuna  kazan gedikli politikacılar da bu tür toplantılara katılıp belki kendileri için de bir fırsat doğar anlayışında oluyor.Böyle kısır döngü sonucu bakıyoruz uzun zamandır Edirne merkezli bir milletvekili dahi çıkmıyor.İlçeler kendilerinin siyasi çalışmalarda dışlanmasının  intikamını  seçimlerde alıyor.Edirne merkezli politikacılar  siyasette belirleyici olanın sadece merkezdeki politikacılarla sağlanamayacağını ilçelerle mutabakat sağlanarak başarılı olacağını anlamaları gerekir. Dar kapsamlı toplantılarla bir yere varacaklarını düşünüyorlarsa bir kez daha aldanıyorlar demektir.Bu arada özellikle bazılarının parlamenter olma rüzgarına kapılmalarını anlamak mümkün değil.Bu kişiler bir daha o göreve layık olup olmadıklarını gözden geçirmeli.

---------------

ALTI PARTİNİN BİRLİKTELİĞİ ÖNEMLİ

Bugün siyaset yapan parti mensuplarını birbirinin kuyusunu kazdığı,selamını esirgediği ,adeta hasım olarak kabul ettiği bir zamanda  farklı görüşten 6 partinin  birliktelik  görüntüsü vermesi önemli.Bunu o partilerin tabanları da örnek almalı.Bu konsensüs beklide partiler arasında dostluğun sağlanmasının bir başlangıcı olabilir.Bu ülke insanlarını ayrı partilerde bulundukları için  hasım gören  anlayış belki bu birliktelikle  sekteye uğrar.Siyasetçiler gelir gider.Baki kalan ülkemiz insanları arasındaki dostluktur.asırlardır hür ve bağımsız kalmamızın en büyük nedeni insanlarımız arasındaki dostluğun hiçbir tahrikten eteklenmemesinden kaynaklanmaktadır.Bu birlikteliğin parti örgütlerince de benimsenmesi halinde  partiler arasında barışa,dostluğa  önemli bir adım atılmış olacaktır.Bunda önemli olan bu parti mensuplarının bu dostluğu bozabilecek tahriklere kapılmayıp siyasi beklentilerini bir kenara bırakıp ülke yararına olarak düşündükleri  yolda  ödün vermeden devam etmeleridir. Bunu da zaman gösterecek.Eğer bu birliktelik kısa vadeli olup zedelenmesi halinde bundan en büyük zararı siyasetçilerimiz görecektir.halkı siyasi partilere güveni azalacaktır.

-------------

FIKRA

TEMEL’İN KURNAZLIĞI

Karadeniz bölgesinde bir kahvehaneye iki öfkeli iri yarı adam sert bir sesle:

“Aranızda Hasan kimdir?”diye sorar.

Kahvede bulunanlardan hiçbir ses çıkmaz.Bunun üzerine adam tekrar bağırır:

“Söyletin Hasan kimdir diyorum size:

Temel ayağa kalkarak:

“Hasan benim ne olacak?” der.

Adamlar Hasan’ı ayakları altına alarak bir güzel patakladıktan sonra kahveden ayrılır.

Kahvedekiler fena halde hırpalanan Temel’in yanına giderler:

“yahu sen Hasan filan değilsin temelsin.neden ben Hasan’ım  dedin ki ?”

Temel gülümseterek:

“Ben enayileri aldattım” der

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.