Edirne ekipleri rakipsiz kaldı

İlimizde oynanması planlanan Türkiye Softball 2. Ligi B Grubu maçları misafir takımlardan yoksun kalınca Edirne takımları arasında oynanan tek maçla sona erdi.

Edirne ekipleri rakipsiz kaldı

İlimizde oynanması planlanan Türkiye Softball 2. Ligi B Grubu maçları misafir takımlardan yoksun kalınca Edirne takımları arasında oynanan tek maçla sona erdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Mayıs 2018 Salı 09:11
Edirne ekipleri rakipsiz kaldı

Türkiye Softball 2. Ligi 1. Turu Samsun ve Edirne'de oynanan maçlarla sona erdi. Samsun'da oynanan A Grubu maçlarına Osmaniye Atılgan S.K., Samsun Çarşamba S.K., Ordu Fatsa S.K., Mardin Kızıltepe S.K. ve Ordu Turuncu Turkuaz S.K. katıldı.

İlimizde B Grubu Müsabakalarına Edirne Rumeli Gençlik S.K. ve Edirne Kültür S.K. katılırken katılması beklenen Ankara Site Zafer S.K. ile Aydın Pamuk S.K. maçlara iştirak etmediler. Bu sebeple Edirne takımları kendi aralarında oynadıkları maçla Grup birincisi ve ikincisini belirlediler.  Oynanan maçı 8-4 kazanan Rumeli Gençlik S.K. grup birincisi, kaybeden Kültür S.K. ise grup ikincisi olarak Samsun'da oynanacak olan 2. tur müsabakalarına katılmaya hak kazandı. Samsun'da oynanan maçlarda grubu ilk 3 sırada bitiren takımların da katılarak oluşturacağı 5 takımlık yükselme grubunda ilk 3'e giren takımlar 1. Lige yükselecekler.

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Türkiye Beyzbol- Sofball Ragbi ve Korumalı Futbol Federasyonu Softball Teknik Kurul üyesi ve Rumeli S. K. Antrenörü Özkan Arsu şunları söyledi; "Diğer iki takımın gelmemesi sebebiyle prosedür gereği maç yaptık. İki takımımız da Edirne’yi en iyi şekilde temsil etmek için Samsun’a gidecek. Orada 3 Takım 1.lige çıkacak. Grupta 4 takım olacak. 2 takım bizden, 2 takım da dışarıdan. Bu 5 takım da olabilir. grubu ilk 3 sırada bitiren takımlar 1. lige çıkacak, son 2 takım kalacak. Ben hem teknik kuruldayım, hem softball antrenörüyüm. Biz bu işe başkoyduk ve Edirne'yi bu branşta önemli yerlere getireceğiz. Biz derken Federasyonun Softball'dan sorumlu asbaşkanı Feridun Acar olsun, il temsilcisi Fatih Yakıt olsun, Mustafa Deniz Dindar olsun, çeşitli fedakarlıklarda bulundular ve hem Baseball'da hem de Softball'da takımlarımız önemli sonuçlar aldı. Ancak Federasyon biraz daha ekonomik olarak destek çıkarsa  daha da iyi yerlere geleceğiz. Seneye daha fazla okullara gidip geleceğiz. İnşallah Samsun'da da 1. lige çıkmak için uğraşacağız. Edirne’yi hem Baseball'da hem de Softball'da1. lige çıkaracak ve çok iyi tanıtacağız."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.