Kentimiz de, sporumuz da huzurlu !

Edirne'nin önemli futbol yöneticileri, son günlerde ciddi bir biçimde tartışılan sporda siyaset ve şiddet konusunda gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İbrahim Acar ve Edirnespor Başkanı Savaş Üner, Edirne'de spora siyasetin karışmadığını ve şiddet olaylarının yaşanmadığını ifade ettiler.

Kentimiz de, sporumuz da huzurlu !

Edirne'nin önemli futbol yöneticileri, son günlerde ciddi bir biçimde tartışılan sporda siyaset ve şiddet konusunda gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İbrahim Acar ve Edirnespor Başkanı Savaş Üner, Edirne'de spora siyasetin karışmadığını ve şiddet olaylarının yaşanmadığını ifade ettiler.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Ağustos 2017 Cumartesi 10:03
Kentimiz de, sporumuz da huzurlu !

    Edirne Belediyesi Edirnespor Başkanı Savaş Üner ve Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İbrahim Acar, Beşiktaş-Konyaspor Süper Kupa maçının ardından gündeme oturan sporda siyaset ve şiddet olaylarını değerlendirdi. Üner ve Acar, Edirne'de özellikle tribünlerde siyasi tezahüratların yaşanmadığını şiddet olaylarının da çok nadir ve ufak olaylar olduğunu belirttiler. İki yönetici de bu konunun çok fazla gündemde olması ve toplantıların yapılması konusunda, tedbirler için geç bile kalındığını bu olayların artık son bulması gerektiğini belirttiler. 
    ''EDİRNE SPORUNDA ŞİDDET VE SİYASET YOK''
    Edirne Belediyesi Edirnespor Başkanı Savaş Üner, Edirne'de sporun içerisinde şiddet ve siyasetin olmadığını belirterek, ''Sporda şiddet konusu Edirne gibi yerlerde olmuyor. Tribünlerdeki insanlar güzel bir şekilde maçlarını izliyorlar, alkışlıyorlar. Büyük takımlarda oluyor genellikle olaylar. Onlarda yaşananlarda bize yansıyor bir şekilde. Sanki tüm Türkiye'de, bütün takımlarda şiddet var, siyaset var gibi düşüncelere kapılıyor insanlar. Sporda siyaset olmadığında, kulüpler desteklenmediğinde özellikle ufak kulüpler ayakta duramaz. Örneğin; Edirne Belediyesi kulüplere destek olmasa arkasında durmasa kulüp kalmaz. Ama bu siyaset yapıldığı anlamına gelmiyor. Benim yönetimimde Milliyetçi Hareket Partili olanlar da var, AK Partili olanlar da var. Ama o stada girdiğimizde, salona girdiğimizde siyaset hiçbir zaman olmuyor. Dışarı çıktığımızda sporla alakamız kalmadığında siyaset yapıyoruz. Ben belediye meclis üyesiyim aynı zamanda. Edirne açısından konuşacak olursam ne yönetim olarak ne tribünler olarak hiçbir şekilde siyaset, spora yansımıyor. Siyaset işin içine girmiş olsa biz Çorlu'da dayak yemezdik. Orası da Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir belediyesi, Edirne'de aynı şekilde. Siyaset girmiş olsa kavga çıkar mıydı orada? Bu basit bir örnektir.'' ifadelerini kullandı. 
    ''İLLA BİRİLERİNİN ÖLMESİ Mİ GEREKİYOR?''
    Üner, Beşiktaş-Konyaspor Süper Kupa maçının ardından bu olayların çok fazla konuşulmaya başlanması ve bu konularla ilgili toplantılar yapılmasıyla ilgili olarak geç kalındığını söyleyerek, ''Büyük takımlarda yaşanan olaylardan kaynaklanıyor işte. Ufak istisnalar dışında ufak kulüplerde böyle şeyler olmuyor. Telekonferansla 81 ilin bağlandığı bir toplantı yapıldı geçenlerde. Bazı şeyler yaşandıktan sonra bunlar yapılırsa bir anlamı kalmıyor. Baştan hiçbir olay yaşanmadan bu şekilde toplantı yapılıp tedbir alınması gerekiyor. İlla birilerinin ölmesi mi gerekiyor? Radikal kararların, kafanda soru işaretlerin varsa baştan bunları toplantı yapıp anlatman tedbir alman gerekiyor. Yönetmelik yayınlayacaksın, koyacaksın kurallarını, uymayanlara da ağır cezalar vereceksin. Bak nasıl düzeliyor her şey. Türkiye'de maalesef Casino Siteleri her şey birilerinin canı yandıktan sonra gündeme geliyor. Yerele indirdiğimizde olayları zaten çok fazla sıkıntılarla karşılaşmıyoruz.'' dedi. 
    ''EDİRNE'DE BÖYLE OLAYLAR YAŞANMIYOR''
    Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İbrahim Acar, Edirne'de sporda siyaset ve şiddetin olmadığını belirterek, ''Edirne'de sporun kenarında, kıyısında da olsa siyaset var gibi gözüküyor. Ama biz bunların hepsini yıkmak için bu sene federasyon olarak yeni yönetim oluşturduk. Bu yönetimin içerisinde Milliyetçi Hareket Partili, AK Partili ve Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarımız var. Demek ki biz bu işi siyaset olarak yapmıyoruz. Yapmış olsaydık, hepsini bir partiden seçerdik diğer partilerden yönetimde isimler olmazdı. Bu durumun çok iyi olduğuna inanıyorum. Bu seçimden dolayı belli bir kesimde bana kırgın oldu neden bazı insanların girdiğiyle ilgili. Biz burada siyaset yapmıyoruz dedik. İşimizi yapacağız dedik. Çok iyi bir şekilde de götürüyoruz şu anda. Bizim buralarda tribünlerde öyle olaylara pek rastlanmıyor. Edirne Türkiye'nin en sakin illerinin başında geliyor. Bazı bölgelerde çok ciddi sıkıntılar var. Bizim burada en ufak bir kaygımız yok. Zaten hep ilçe takımları ve merkez takımları arasında müsabakalar oluyor. Ufak tefek tatsız olaylar oluyor ama bunlar da siyasi olarak değil. Sen galip geldin, ben galip geldim tarzı ufak tefek olaylar bunlar. BAL Ligi'nde de bizim burada pek fazla siyasi tezahüratlar olmuyor. 30 seneden beri bu camianın içerisindeyim. Ben bugüne kadar görmedim. Sadece ufak tefek tatsız olaylar oluyor. Bu da orada bulunan büyük taraftar kalabalığının içerisinde bir kişi iki kişi çıkıyor. Bu tarz olaylar oluyor. Çok kayda değer, büyük şeyler değil. Geçen gün Beşiktaş-Konyaspor maçında o kadar önlemler alındığı halde neler oldu.'' şeklinde konuştu. 
    ''DEVLET BU İŞİ ÇÖZMEYE KARARLI''
    Acar, özellikle büyük kulüplerin maçlarında güvenlik görevlileri konusunda şüpheleri olduğunu bu konuya el atılması gerektiğini belirtti. Acar, yapılan toplantılarla spor terörünün bitirilmekte kararlı olduğunu gözlediğini söyleyerek, ''Büyük kulüplerin maçlarında o kadar güvenlik var. Onların arasından pankartlar, havai fişekler, çakılar nasıl geçiyor? Bunların daha önceden bir şekilde ya stat görevlileri tarafından ya da kulüp yetkilileri tarafından yerleştirildiğini düşünüyorum. Bir şekilde göz yumuluyor. Yumulmamış olsa biz çakı gezdiremiyoruz üzerimizde. Biz burada çakmakları, demir paraları sokamıyoruz statlara, alıyorlar. Bunlarla ilgili tedbirlerin alınması gerekiyor. Hatta geç bile kalındı bu tedbirler için. Yapılan toplantılar var. Bunlarda da öyle tahmin ediyorum ki, hükümet benim gördüğüm kadarıyla spor terörünü sahalarda bitirmeye kararlı. Eskiden bunlar böyle değildi şu an kardeş kardeşi vuruyor. Biz İstanbul'a maçlara gittiğimiz zamanlar herkes iç içe oturuyordu statlarda. Şu anda böyle bir şey mümkün değil. Daha düne kadar deplasmana taraftarlar kabul edilmiyordu. Bir an önce bu sorunlar, sıkıntılar çözülsün. Herkes huzur içerisinde maçlara gidip gelsin. İnsanlar çocuklarını gönderemiyorlar, aileleriyle maçlara gidemiyorlar. Devlet istediği zaman bu işi dakikada çözer. Adam geliyor, zaten ara beni diyor. Üzerindeki çakı, döner bıçağı görülmüyor. Biraz da kusuru oradaki görevliler kendilerinde arasınlar. Orada Allah korusun, bir sporcuya isabet etse bıçak bunun vebalini kim ödeyecek. Bunlar hem spor için hem Türkiye için iyi değil. İstenilirse bu iş bitirilir. Oraya ciddi işini yapan memur konulduğu zaman bitirilir bu iş. Güvenliğe değil, polise verilmeli bu iş.'' dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.