Mine Karakaçan Balkan üçüncüsü

Edirne Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen 19. Balkan Taekwondo Şampiyonası’na 8 ülkeden yaklaşık 600 sporcu katıldı. Edirne Belediyesi’nin sporcusu Mine Karakaçan, 63 kiloda Balkan üçüncüsü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Mine Karakaçan Balkan üçüncüsü

Edirne Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen 19. Balkan Taekwondo Şampiyonası’na 8 ülkeden yaklaşık 600 sporcu katıldı. Edirne Belediyesi’nin sporcusu Mine Karakaçan, 63 kiloda Balkan üçüncüsü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
14 Kasım 2017 Salı 10:34
Mine Karakaçan  Balkan üçüncüsü

    19. Balkan Taekwondo Şampiyonası’nın açılış seremonisi, Trakya Üniversitesi 75. Yıl Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Açılışa Edirne Vali Vekili Mustafa Karslıoğlu, Edirne Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır, Avrupa Taekwondo Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkan Vekili Oktay Duymaz, Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Zekeriya Bayrak, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt katıldı.
    Edirne Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır burada yaptığı konuşmada Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben sporcunun; zeki, çevik ve ahlaklısını severim’ sözünü hatırlatarak, “Ulusumuzun lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk, o günlerde bu spor ve sporculara ahlaklı olmayı önererek fair-play ve etiği ilke olarak göstermiştir. Taekwondo’yu fiziksel olarak dövüşülür ama rakibe çok saygı gösterilen alan olarak biliriz. Bu anlamda; judo ve taekwondo gibi sporların da bu tür ilkeleri ve etiği olduğunu biliyoruz” dedi.
    Edirne Vali Vekili Mustafa Fenomenbet Karslıoğlu da Edirne’nin 19. Balkan Taekwondo Şampiyonası’na ev sahipliği yapmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.
    Avrupa Taekwondo Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkan Vekili Oktay Duymaz; Edirne Vali Vekili Mustafa Karslıoğlu, Edirne Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır ve Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt’a plaketlerini takdim etti. Turnuvaya katılan 8 ülkenin antrenörlerine de Türk bayrağı motifli badem ezmesi hediye edildi.
    Edirne Belediyesi tarafından 19. Balkan Taekwondo Şampiyonası nedeniyle onur yemeği düzenlendi.
    8 ülkeden yaklaşık 600 sporcunun katıldığı 19. Balkan Taekwondo Şampiyonası’nda  Edirne Belediyesi’nin sporcusu Mine Karakaçan, 63 kiloda Balkan üçüncüsü oldu. Bronz madalyanın sahibi olan Karakaçan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile Antrenörü Metin Eşme’ye teşekkür etti.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.