SARDOS yürüyüş sezonunu açtı

Keşan Saros Doğa Sporları Topluluğu(SARDOS) geçtiğimiz hafta sonu Mecidiye Kartalkaya bölgesinde 2017-2018 Yürüyüş sezonunu açtı.

SARDOS yürüyüş sezonunu açtı

Keşan Saros Doğa Sporları Topluluğu(SARDOS) geçtiğimiz hafta sonu Mecidiye Kartalkaya bölgesinde 2017-2018 Yürüyüş sezonunu açtı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Ekim 2017 Çarşamba 10:17
SARDOS yürüyüş  sezonunu açtı

    35 kişinin katıldığı günübirlik doğa yürüyüşünde doğaya 15 km. ayak izi bırakıldı. Sabah saatlerinde Mecidiye köyünden başlayan yürüyüş, Gölet ve Kartalkaya vadisini takip ederek öğle saatlerinde Gökçetepe Yangın gözetleme kulesine varıldı. Harika yeşilin arasından çıkılarak masmavi inci saros ve adalar manzaralı tepede öğle kumanyaları yenildi. Yürüyüş sırt hatları takip edilerek öğleden sonra başladığı nokta olan Mecidiye köyünde  sonlandı. Yürüyüş sonunda SARDOS, Mert Cafede yürüyüşe katılan doğa severlere ve halka aşure ikramı yaptı.
    SARDOS adına bir açıklama yapan Faruk EKER; Bölgemizin en güzel rotalarından olan ve içinde göleti, yeşili, maviyi ,denizi, sarp kayalığı barındıran zengin içerikli Mecidiye Kartalkaya parkurunda yürüyüş sezonumuzu açtık. Muhteşem bir havada gerçekleşen yürüyüşe ilk defa gelenlerin yanında küçük katılımcıların performansı göz doldurduğu gibi aldıkları keyif gözlerinden okunuyordu.
    Mecidiye bölgemiz Turizm potansiyeli açısından oldukça zengin olmasına rağmen mantar gibi çoğalan taş ocakları yönünden de sürekli gündeme gelen Polobet bir bölgemiz. İşte bu kanayan yaramız ile başından buyana mücadele eden Mecidiye eski Belediye başkanımız Recep Çınar ve Mecidiye Turizm ve Kültür Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı İrfan Balaban’ın dağda yolumuz üzerinde kurduğu seyyar kır kahvesi sürprizi günün göz alıcı ve gönüllere taht kuran anıydı. Doğa tahribatı ile mücadelerinde biz de SARDOS olarak sürekli yanlarında olmaya çalıştığımız bu iki doğa sever güzel insana bu sürprizlerinden dolayı teşekkür ederiz.
    Faaliyet sonunda katılımcılarımıza ve halka Mecidiye Mert Cafenin hazırladığı aşure ikramı yaptık. Yeni sezonumuzun, aşurenin içeriği katar zengin ve tatlı olması temennisinde bulunduk.
    Faaliyetimiz akşam saatlerinde yaşam alanımız olan Keşan’da son buldu. Etkinliklerimize toplumun her kesiminden herkes katılabilir. Bizi ve faaliyetlerimizi SARDOS//facebook.com sayfasından takip edebilirsiniz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.