"Sponsor desteği bekliyoruz”

Trakya Rugby Kulübü basın toplantısı düzenledi. Kulüp adına açıklama yapan Trakya Rugby Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Eray, rugby'nin yakın zamanda Edirneliler tarafından oldukça sevileceğini söyleyerek, sponsor bulmakta zorluk çektiklerini ifade etti.

"Sponsor desteği bekliyoruz”

Trakya Rugby Kulübü basın toplantısı düzenledi. Kulüp adına açıklama yapan Trakya Rugby Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Eray, rugby'nin yakın zamanda Edirneliler tarafından oldukça sevileceğini söyleyerek, sponsor bulmakta zorluk çektiklerini ifade etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Şubat 2018 Perşembe 10:26
"Sponsor desteği bekliyoruz”

    Trakya Rugby Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Eray, Rugby sporunun Türkiye de yıllar önce oynandığını ifade ederek şunları söyledi; "İstiyoruz ki Edirneliler de bu sporu bilsin, öğrensin istiyoruz. Türkiye de yeni bir spor olarak düşünüyorsunuz bunu 19990'ların sonunda yeni kulüpler ile birlikte insanlar hobi olarak bu spora başladılar. 1940'lı yıllarda rugby oynanıyordu. Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanmış bir rugby maçı var Türkiye tarihinde. Bu maçı Fenerbahçe 12-0 gibi farklı bir skorla kazanıyor ve bunun ardından Galatasaray şubesi rugby takımını kapatıyor. bizim takımımız 2011 senesinde kuruldu. Bu takım daha çok Üniversiteli öğrenciler tarafından kuruldu. 2019 senesinde kendi takımımız kurana kadar farklı kulüpler adı altında liglere girip mücadele ettik. Bizim takımızın iki tane karakteri vardır. Mücadelesi ve sertliği. Biz bu iki karakterden ödün vermeden mücadele etmeye çalışıyoruz ve her maç sonunda rakiplerimiz tarafından takdir görüyoruz. Ama bazı dezavantajlarımız var. Öğrenciler geliyorlar biz onları 4 sene boyunca yetiştiriyoruz, 4 sene sonra da mezun ediyorsunuz tam bir takım olunduğu zaman o takım dağılıyor. “
“İLK DERECEMİZ TÜRKİYE 5.LİĞİ”
İlk derecelerinin Türkiye Fenomenbet 5.liği olduğunu ifade eden Trakya Rugby Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Eray; "Üniversitenin bize çok destekleri oldu. Bu şamaya gelene kadar biz hala üniversitemizi temsil ediyoruz. Her sene finale kalıyoruz tüm müsabakalarda. En iyi olmak için sürekli çalışıyoruz. 2014 senesinde kulübümüzü kurduktan sonra ilk defa geçen yaz Türkiye Rugby Federasyonu'nun düzenlediği Rugby şampiyonasına katıldık.Grup maçları Temmuz ayı içerisinde İstanbul'da oldu. Final maçları da Eylül ayı içerisinde yine İstanbul da gerçekleşti. Biz İstanbul gurubunda yarıştık. 6 maçta 5 galibiyet alıp grubumuzu averaj ile 3. tamamladık. Finallerde ise Samsun'a karşı kaybederek Türkiye 5.si olduk. Yani kulübümüzün ilk derecesi Türkiye 5.liğidir. "
    "BİZİM KENDİMİZİ GÖRDÜĞÜMÜZ YER 1.LİG"
    Lig formatında ilk defa katılacakları için bir alt ligde mücadele edeceklerini söyleyen Trakya Rugby Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Eray, 1.lig takımlarının gücüne sahip olduklarını söyleyerek şunları dile getirdi; "24 Şubat Cumartesi günü Türkiye Rugby Federasyonunca düzenlenen 15'li Rugby ikinci liginde mücadele edeceğiz. İlk maçımız İstanbul Bilgi Üniversitesine karşı Ayşekadın Yerleşkesinde olacak. Uzun zamandır 15'li rugby maçı oynamıyorduk oldukça heyecanlıyız. Kadromuzun ikinci lig için yeterli olduğuna inanıyoruz. Türkiye de liglere katıldığınız zaman sizi en alttan ligden başlatıyorlar. Bizim hedefimiz ve kendimizi gördüğümüz yer ise 1. lig. Çünkü bizim kadro yapısı olarak buna gücümüz var. "
    "ULAŞIM SIKINTISI ÇEKİYORUZ"
    Çoğunlukla Üniversite öğrencilerinden kurulu bir takım olduklarını ve bu yüzden maddi anlamda ulaşım sıkıntısı çektiklerini ifade eden Trakya Rugby Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Eray; " Üniversite öğrencisi olmamızın bazı zorlukları var. Deplasmana giderken en çok zorlandığımız konu ulaşım masrafları. Biz şuana kadar ulaşım konusunu şöyle ayarladık. Bazı arkadaşlarımız KYK bursunu ortaya koydu, bazıları kira ücretini ortaya koydu bazıları borç aldı. Hep bu şekilde zor şartlar altında gitmeye çalışıyoruz. Şikayetçi miyiz asla değiliz tabi ki. Bu şekilde de olsa biz bu sporu yapmaya devam etmek istiyoruz ama şartlar her geçen gün ağırlaşıyor bizim için.  O yüzden Edirne de spora destek verecek insanların desteğine ihtiyacımız var. Hiç değilse ulaşım masraflarımızın karşılanmasına ihtiyacımız var.  "
    "BİZİM SPONSOR DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR"
    Forma sponsoru olarak bir cafe'den ilk desteği aldıklarını ancak Edirneli spor severlerin desteğine ihtiyaç duyduklarını söyleyen Eray sözlerini şöyle tamamladı; " Bu sene ilk defa bir destekçimiz oldu. Tea or Cafe işletmesi bize forma ve ekipman desteğinde bulundu. Bizim için ilkti ve ihtiyacımız vardı. Bundan sonra ki en büyük problemimizde ulaşım sorununu çözmek. 10 -11 Mart'ta İstanbul'da İstanbul Koç Üniversitesi ile bir maçımız olacak. Oraya gitmek içinde şimdiden çalışmalar yapmak zorundayız. "dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.