Ülkede hayat pahalılığı geçim zorluğu  aldı başını gidiyor.Marketlerde görevli olanlar ürünlerine zamlı tarifeyi  yazmada yarış halindeler.Bakıyorsunuz bir gün önce aldığınız bir ürünün fiyatı bir gün sonra  artıvermiş.

Bu nasıl bir piyasa uygulamasıdır ki, her an fiyatları artıyor.

Bunun denetlenmesi, fiyat sınırı  yok mu?

Serbest piyasa koşulları deyip halkı  ürün pazarlayanların insafına bıraktılar.Bakıyorsunuz bir malın fiyatı ayrı satış yerlerinde çok farklılık gösteriyor.Sebze  meyve fiyatlarını görünce insan gördüğüne inanamıyor.Neredeyse yüz liraya yaklaşan fiyatlar var.halkın geliri ise sabit.

Bugün asgari ücretle çalışan ve emeklilikte ortalama kazancı 7500 lira olan geliri ile  bu koşullarda yaşamak mümkün mü?

Okullar açılıyor  onların masrafları da dikkate alındığında dar gelirliler nasıl geçinecek.Önümüz kış masraflar daha da artacak.

-----------------

ULAŞIMA YENİ ZAM

Edirne Belediye meclisi  oy birliği ile şehir içi ulaşım ücretlerine %40 zam  yapmış Bilet ücretleri  16,5 liraya yükselmiş.Öğrenciler de 12,5 lira ücret ödeyecek. Bakıyoruz her zaman girdilere yapılan zammın sorumlusu sanki halkımız gibi yorumlanıyor.

Hiç bir kurum yetkilisi” Bu ürünlerden alınan yüksek vergi indirilmeli?” diye bir girişimi olmuyor.Akaryakıt ve tekel ürünlerinin fiyatının  çoğu vergi olarak alınıyor.KDV oranı düşük olması gereken ürünlere yüksek vergi uygulanıyor.Ürün fiyatlarının yanında dolaylı vergiler ve katlama vergilerle halk bunalıma giriyor.Satış yerlerinde halkın nasıl tepki gösterdiğini dikkate alan yok.

 “Bu halk nasıl olsa katlanıyor” diye zam üzerine zam uygulaması son bulmalı. Halkın sabrının da bir noktaya kadar olduğu dikkatten kaçmamalı.

Bu arada meslek kuruluşlarımızın üst makamlarında yer alanların bu konuda bir diyecekleri yok mu?

Tabanlarından gelen tepkileri neden dikkate almıyorlar? Bunu faturasının sonunda kendilerine de çıkabileceğinden haberleri yok mu?

Bu konuda endişeleri olmadığı ortada. Onların kıyak maaşla var, tuzları kuru,geçim sıkıntısı diye bir sorunları yok. Seçim dönemlerinde delegelerine turistlik yerlerde ziyafet ve   gerçekleşmeyen vaatleriyle  saltanatlarını sürdürdüler.

Böyle giderse daha da sürdürecekler. Her birinin uzun yıllar görevde kalması bundan.Bu konuda suçun büyüğünün de onları oraya getirip uzun yıllar kalmasını sağlayanlar olduğu da gözden kaçmamalı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.