Kentimizde uzun yıllar hizmet verip her zaman halkla  iç içe olan Eczacı Şükrü Ciravoğlu  CHP Edirne  Belediye  Başkanlığı adaylığında   “ben de varım” dedi.

Bunu kimse yadırgayamaz. Ciravoğlu bugüne kadar partinin çeşitli kademelerinde,il başkanlığında  görev yaptı .o dönemde CHP oyları  en üt düzeye ulaştı görev Ciravoğlu ayrıca   belediye  meclisinde de  görev  aldı .Kentin sorunlarını  en iyi bilen bir partili. CHP ile ilişkilerini hiçbir zaman bazılarının yaptığı gibi askıya almadı.Seçimlerde suni sebeplerle haksızlığa uğradı,dışlanmak istendi aldırmadı  CHP’ye  bağlılığını aralıksız  sürdürdü.Sportif faaliyetler dahil her alanda maddi ve manevi katkılarda  bulundu .Demokratik kitle örgütlerinde görev aldı Sormak lazım,bu konuda donanımlı olan kaç partili ve  başkan adayı  var. Ciravoğlu'nun adaylığını başka amaç için kullanmak isteyenle en çok partilerine zarar vermiş olurlar.Hayati önemi olan bir seçimde partililer  birlik ve beraberliklerini  korumak  zorundadır. Daha önceki seçimde  bazı partililer  sanki soruna  çözümmüş gibi başka partilere oy verdiler.O partililer alınan oyları bugün kendi oyları kabul ediyor.

İYİ Parti ülke genelinde en çok oy aldığı beş ilden biri Edirne.Bu hata mahalli seçimde de tekrarlanırsa CHP’lilerin belediye başkanlık beklentileri hayalden öteye gidemez.

Adayın henüz belli olmadığı  bu günlerde  aday adayları birbiri ile dalaşma yerine  başta hayat pahalılığı olmak üzere halkın ihtiyaçlarını ön plana çıkarmalı.Vaatlerini klasik söylemlerden öteye  günümüz  gerçekleri ile halkın ilgi alanına yöneltmeli.

Zira  halkın boş vaatlere karnı tok.Hamasi nutuklardan halkımız bıktı usandı.Halkımız siyasilere bu konuları hatırlatmalı.Yaşanan zorluklar parti ayrılmaksızın herkesin sırtına biniyor.Siyasiler gereken soruyu   sormayıp dinlemekle yetinip şakşakçılık yaparlarsa , daha sonra yakınmaya  şikayet etmeye  hakları yoktur.

Bu arada halkın iradesini yanıltmak için  maddi ve manevi baskılar daha önceki seçimlerde olduğu gibi yine sonuçları etkileyebilir.Daha önceki seçimlere bakıldığında bunun örneklerini  görüyoruz.Ekonomik sıkıntılar nedeniyle dar gelirlilere yapılacak destek seçim sonuçlarını   etkilemesi  bu seçimde de kaçınılmaz olacaktır.

---------

FIKRA

CİMRİ

Nasrettin Hoca’nın tanıdıklarından biri hem çok cimri,hem de çok boşboğazmış.hoca ona muhtaç almamaya dikkat edermiş.Hoca ile cimri komşusu bir gün pazarda karşılaşmış.

Cimri:

”Yahu hoca,  demek sen parayı çok seviyorsun bunun bir nedeni var mı.?”

Hoca boşboğazlığı sevmediği için lafı kısa kesmek istemiş.

“Nedeni olmaz olur mu dostum? Elbette bis sebebi var.O da senin gibilere muhtaç olmamak” demiş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.