Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Türkiye Büyük Millet Meclisinin  açılışından bu yana bir asrı aşkın zaman geçmiş.Osmanlı Devletinin emperyalist güçlere teslim bayrağı çektiği,onların insafına sığındığı bir dönemde kelle koltukta güç koşullarda mücadeleye soyunan az sayıda vatansever insanımız ilk olarak Cumhuriyetin temelini oluşturan, halkın iradesini yansıtacak olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulmasını kararlaştırmış.

Kurtuluşa o çatı altında  devam etmiş.O günlerin ne çetin geçtiğini kurtuluş önderlerinin içte ve dışta ne gibi tehlikelerle karşı karşıya kaldığını o günlerin anılarında , özellikle Atatürk’ün sözlerinde  bulabilirsiniz.Ülkemizde daha sonra Meclisin  açılığı gün gelecek kuşağa bayram olarak kabul edilmiştir.Dünyada ilk kez bir ülkede gençler adına bir ulusal bayram kutlaması gerçekleşmiştir.Her yıl 23 nisan  günü kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı,öylesine iş olsun diye  kabul edilmemiştir.O zamana kadar ihmal edilen,hiç bir imkan tanınmayan gelecek kuşaklar gençlerin Cumhuriyetin ilanı ile birlikte ön plana çıksın ülke geleceğinin belirleyici unsuru olsun diye gençler adına bir bayram kabul edilmiştir.Atatürk başta olmak üzere kurtuluş önderleri her zaman  gençlere güveni ön planda tutmuş,ülkenin muasır medeniyetler düzeyine ermesi için onları lokomotif görevi üstleneceğine inanmıştır.Atanız gençliğe hitabesinde de bunu  açıkça belirtiyor.İşte böyle önemli bir günü , Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış gününün yıldönümünde kutlanan  gençlerimizin ulusal bayramını bir kez daha  coşku içinde kutluyoruz.Gençler geleceğimizdir. Yarınlarımızı onlara emanet edeceğiz.

Bu görevi layıkıyla yerine getirmek işçin  gençlerimize gereken önemi verdiğimizi iddia edemeyiz Bugüne kadar her alanda gençlerimiz ikinci planda kaldı .Gençlere güvensizlik bir türlü son bulmadı.Gerekli eğitimi alıp hayata atılmaya hazırlanan gençlerimiz için iş imkanı sağlayamadık. Kendi ülkesinde yaşama imkanı bulamayan gençlerimizin istikbalini başka ülkelerde aramaları Atamızın bize emaneti olan gençliğimize  buy reva mıdır.? Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip bir ülkeyiz. Tüm dünyanın hayran olduğu bir bölgede yaşıyoruz .Demokrasi ile yaşamını sürdüren tek İslam ülkesiyiz. Bize bu imkanı sağlayan Atatürk ve arkadaşlarına borçlu olduğumuzu unutmamalıyız.O günleri yok sayıp karalamak isteyenler bugüne kadar olduğu gibi halktan destek göremeyecektir.

Böyle kutlu günün yıldönümünde bir kez daha bizlere bu güzel yurdu bağışlayanlara  şükranlarımızı sunmalıyız.

Gençlerimizin bayramı kutlu olsun.

---------------

ÖZLÜ SÖZ

Ulusal egemenlik öyle bir ışıktır ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar yok olur gider.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.