Duymuştum, ya da okumuştum

“İstanbul’u depremler (yangınlar da olabilir) Edirne’yi taşkınlar bitirecek”

Edirne’de yaşayanlar bunu bilir. Hemen hemen her yıl, aşırı yağmurlardan sonra Meriç, Tunca ve Arda Yatağına sığmaz. Seddelerin bile yetersiz kaldığı dönemler de olmuştu; kaç kez. Özellikle Sarayiçi ve çevresi sular altında kalır ve göle döner.

Önceki gün Karaağaç’a doğru uzandık. Tunca oldukça şişmiş ve yayılmıştı. Meriç’e yakın yerlerde göller oluşmuş sular köprü deliklerine sığmaz olmuştu. Bu kez yine oldu mu bilmem; Yunanistan’da baraj kapaklarını açınca seller adam boyu olmuş ve zararlara yol açmıştı. Karaağaç’ın kentle ilişkisi bile sekteye uğramıştı.

Sonraki günlerde neler olur bilinmez. Umarım; taşkınlar yine başımıza iş açmaz.

--------------------------------------

Vekil seçilmenin , bunun için yatırım yapmanın başka ve insanca olmayan yolları da var.

Napıcaksın biliyor musunuz?

Atatürk, O’nun devrimlerine, Cumhuriyete ve özellikle laikliğe çatacaksın. Etekle ceketle uğraşarak da bu yol açılabilir. Ya da Türbandan yana tavır alacaksın. Ülkenin yetiştirdiği değerli insanları yok etmek de bir başka yol olabilir. Sivas olayları bu yaklaşımlarıma örnek olabilir. O olayın öncülerinden bazıları vekil oldu bile yanılmıyorsam. Vekil olamayanlarsa hak etmedikleri önemli yerlere atanır, olur biter.

Cinle, periyle ve başka fizik ötesi sanrılarla uğraşmak da hem para kazandırır, hem de belli yerlere taşır bunları.

Atatürk’ küçümsemenin son örneği “Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Kurulu” Üyeliğine atadığı kişi Görevine başlar başlamaz “Atatürkçü olmayı hakaret sayarım” diyesiymiş

Ben de içimden “velâhavle” çekmekten kendimi alamadım doğrusu. Şu hakaret deyişini biraz açsaydı da biz de nasiplenseydik. Atatürk’e saygısızca yaklaşan bu kişi ne denli cesaret sahibiymiş, bireh bireh!.. Öyleyse önümüzdeki seçimlerde aday olabilir!

Hadi hayırlısı bre be!

Çok önceleri daha gizli olurdu Atatürk’e saldırmak. Büstlerini kırarlardı. Şimdi her şey açık. Atatürk’ü taşlayanlara önerim; Gidip Arafat’ta şeytan Taşlasınlar Ve O’nu ağzına almak için önce abdest alsınlar.

Böylelerine ne yapmış ki Atatürk. Padişahlığı, hilafeti, yobazlığı geri getirmedi diye mi bunlar?

Tüm dünyanın ve gelmiş geçmiş kuşakların takdir ettiği, örnek aldığı ulu önderimize bu saygısızlık ve saldırılar olsa olsa, gözü dönmüşlerin işi olabilir.Gericilik ve yobazlık her yerden adeta fışkırıyor. Bakalım nereye?

-----------------------

Eğitimsizlik nedeniyle insanlar cehaletin kuyusunda debelenip durmakta. Hele geri kalmış ülkelerde ve bazı bölgelerde

Şu habere kulak kabartalım:

“Hindistan’da batıl inançlara bağlı yaşayan bir kabilenin, 7 yaşındaki bir kızı

Kurban ederek karaciğerini bol hasat getirmesi için tanrılara sunduğu ortaya çıktı.

Bu nasıl insanlık doğrusu ağzımın açık kalmasına yol açtı Bizde ki töre cinayetlerinden bile berbat.Bunların tümü cehaletin ürünü. İster inanın ister inanmayın bu, bu..

-----------

Lodossun kırıp döktüğü günlerdeyiz.İşte bir şiir:

LODOSÇU

En uzak maviye kürek çeken lodosçu

Denizi satın almışçasına ense-göbek rota

Henüz satılmamış bir yerdeyim bereket

Güneşle bozuştuk, mehtabına küsüm Ay

Damak tadını kezzapladılar üçgeni şeytan

Gece mece değil güpegündüz yakıp yıktılar

Son lodosun külleriyle tutuşturan ormanı

Tarihi, coğrafyayı hep bitimsiz sandılar

Doymak bilmez aç kurtlar, pireden yağ işinde

Sonunda en uzak maviyi de lodosladılar

N. TEZCAN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.