Milletvekilleri 3 ay süreyle tatile  çıktı.Yazın bu sıcak günlerinde çoğu deniz kenarlarında bronzlaşacak.Siz bakmayın  mahalli seçimlerle ilgili çalışma yapıyoruz diyenlere:onlar hikaye.Tatil yörelerine bir bakın  kimlerden oluştuğunu göreceksiniz.

----------------

HALKIMIZ KENDİ ÜLKESİNDE TATİL YAPAMIYOR

Avrupa işçileri ve emeklileri ülkemize gelip rahatlıkla tatil yapıyor.Asgari ücret ve altı geliri olan bırakın tatil yapmayı  bu pahalılıkta acil durumlarda yakınlarını ziyaretine dahi gidemiyor.

Bakıyoruz , bazı vekillerimizin gelirleri yetmiyor olacak ki ek maaş alarak  asgari ücretlinin 15 katı ücret alıyor.Acaba kaç ülkede  bize olduğu gibi taban ile tavan arasında ücret farkı bu kadar yüksek.”Tok açın halinden anlamaz” derler.Zar zor çoğunluk sağlanarak Türkiye Büyük Millet  meclisinde son zamlar gündeme geldi.

Toplantıda bakıyorsunuz bazı vekillerimiz bir an önce oylama yapılsın da tatile gideyim telaşı  içindeydi.Halkın ekonomik sıkıntısının en önemli gündemi oluşturduğu bir zamanda, zamların nedenlerini halka duyurulmasına da gerek duyulmadan vekillerimiz tatillerine kaldıkları yerden devam edecekler.

Bu koşullarda halk  nasıl olsa tatile çıkamıyor ,hiç olmazsa onun temsilcileri bu haktan yararlansın.

Bu üç ay onlara tatil için az gelirse bir toplantı ile süreyi uzatabilirler.

Nasıl olsa bu imkan var.Kendilerine sormak gerek,halkın bu kadar sıkıntıda olduğu bir zamanda,zamların birbiri ardına geldiği bir dönemde,nasıl huzur içinde tatil yapacaklar.

Ya, halkın temsilcisi olan meslek kuruluş  yöneticileri ve sendikacılarımız,halkın bu sıkıntılarından haberdar değiller mi?

Onların da  bu günlerde sesi soluğu çıkmıyor.Anlaşılan onlar da vekillerin tatil kadrolarına katılmışlardır.İsterim  vekillerimiz tatiline kısa bir süre ara verip halkla birlikte çarşı pazarı dolaşsın. Halkımız özellikle pazardan evinin ihtiyacını karşılamayanlar ülke yöneticileri ve temsilcileri haklında neler düşünüyor?

Vekillerin zamların halk nezdinde tepkilerini duymaları,   sanırım onların da uykularını kaçıracaktır.Halkın   sorunlarını yok sayanlar,” nasıl olsa bir süre sonra unutur” diyenler bir gün yanıldıklarını anlayacaklardır.

Halkımızın  da bir sabır sınırı vardır.O sınır  aşıldığı zaman ,bugün  sorunları kulak arkası edenlerin  da rahatı kaçabilir.

Şimdi yaz günlerinde masraflar zor da  olsa karşılanabiliyor. Yarın kış geldiğinde halkın durumu ne olacak? Ana tüketim ürünlerine yapılan zammın faturası her zaman olduğu gibi vergilerle halka çıkarılıyor.

--------------

AMAN ZAMLARI DURDURUN

Bu hikaye halka farklı şekilde anlatılır.Rivayet o ki,ülkenin birinin kralı ülkesinde ekonomik açmaza düşmüş, bunu gidermek için en güvenli yol olarak her ürüne zam yapılmasını söylemiş.

Zamdan sonra vezirlerini halkın arasına gönderip toplumun tepkisini ne olacağını öğrenmek istemiş .Vezirler zam karşısında halkın “biz nasıl geçiniriz, zamlar durdurulsun” diye tepkisini  krala iletmişler.Bir süre sonra  bir zam furyası daha gelmiş.Kral bir  kez daha  adamlarını halkın tepkisini belirlemek için görevlendirmiş.

Halk ilk zamlarda olduğu gibi yine zamlar karşısında “ah- vah” diye yakındığını adamları  krala işletilmiş.Aradan bir süre geçmiş Kral  iğneden ipliğe tekrar zam yapmış.Kral yine adamlarını halkın arasına göndermiş.

Daha önceki zamlarda “ah vah edip” yakınan  halkın bu kez göbek atıp oynadığına tanık olmuş.Bu durumu adamları  Krala  bildirmiş.

Bunu duyan kral “aman zamları durdurun” talimatını vermiş.

 Kıssadan hisse……

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.