Yorucu geçen, sabahın erken saatlerinde okul yolunu tutan öğrencilerin eğitim öğretim yılı son buldu.

Tatil günleri öğrencilerin dinleneceği, eğleneceği bol bol oynayıp tatilin tadını çıkaracağı günler olmalı.Tatil günlerinde velilere de çok  önemli görevler düşüyor.

Öğrenciler, tatil günlerinin büyük bölümünü son yılların modası lap top,  bilgisayar ve telefon  başında geçirmemeli .Tatil süresince gezip eğlenerek boş zamanlarında da merek ettikleri konuları kapsayan kitapları okumayı da ihmal etmemeli.

Gençlerimizin o yaşlarda edindiği  bilgiler yaşamları süresince kalıcı bilgiler oluyor.

Bazılarının iddia ettiği gibi “Her bilgiyi bilgisayardan,sosyal medya kanalıyla  öğrenebilirsiniz” anlayışı doğru değildir.

Yaşam süremizce  edindiğimiz bilgilerin kaynağı okullarda okuduğumuz kitaplarla elde edilmiştir.Her zaman  kitaplarımız bilgi hazinemizdir.

Tatilde de olsak hiç bir zaman okumayı ihmal etmemeliyiz.Bazı aileler tatil sonrası evlatlarına hediye olarak gelişmiş telefon veya lap top almayı vaat ederler.

Bu bir yana , velilerin daha çok öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı kazanmaları  da velilerin görevi olmalı.

Öğretmenler de  öğrencilere tatil zamanında  kitap okumaları önerisinde bulunmalı.Gözlerle satırların  buluşması ile kazanılan bilgiler en kalıcı bilgilerdir.,

Öğrenciler tatil günlerinde evde kapalı kalma yerine, temiz hava alıp spor yapıp arkadaşları ile oynayarak  sağlıkları için en gerekli olan bu imkandan da faydalanmaları gerekir.

Bunu sağlamak da yine velilerin görevi olmalı.Öğrenciler velilerin gereksiz uğraşılarına alet edilmemeli.

Onların izlediği TV dizilerini izlemeleri toplantılarına katılmaları için zorlanmamalı.

Unutmayalım ki,  günümüzde onlar sosyal medya imkanlarından daha çok yararlanıp yaşlılardan daha farklı ve gelişmiş bilgilere sahiptir.

Velilerin kalıplaşmış bilgilerini gençlere dikte ettirmeleri çok zordur.Onlar hayata daha  farklı açıdan   yaklaşıyorlar.

"Senin aklın ermez” mantığı ile  çocuklarımızı kandıramayız. Aslında toplum genelinde kandırılan çocuklar değil yaşlılar olduğunu  günümüzde yaşayarak görüyoruz.

Onun için yaşlılar gençlere akıl satma yerine kendi akıllarının , günün şartlarından uzak mantıklarının ne kadar doğru olduğunu gözden geçirmeleri gerekir.Unutmayalım ki “akıl yaşta değil baştadır.” Veliler bu tatil süresinde evlatlarının kimlerle arkadaşlık ettiğini,  nerelere gittiğini de  kontrol etmeli. Zira günümüzde gençleri zehirlemek için sayısız tuzaklar var.

Bu konuda önlem almak ise velilere düşüyor.Veliler her zaman yavrularını kontrol altında tutmalı.

Bu da hiçbir zaman onları gereksiz yere suçlamak anlamına gelmemeli.Gençleri anlamaya çalışmak,ona göre çözüm getirmek velilerin  en önemli  görevi olduğunu akıldan çıkarmayalım. 

--------------

ÖZLÜ SÖZ

Cebi paradan, aklı bilgiden yoksun  bırakılan  bir toplum; sefaleti kader, kendine dayatılanı da inanç  sanır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.