16 Ay önce yapılan temel atma töreninde bu binanın 2019- 2020 Eğitim Öğretim Yılına yetiştirileceği söylendiğinde; “ZOR” demiştim.

Çünkü Projeye bakıldığında çok önemli ve devasa bir inşaat olacağı ortadaydı.

Hayırlısı olsun İnşallah çok sevdiğim ve değer verdiği Değerli kardeşlerim İba ailesi mahcup olmadan bu işin altından kalkar diyerek dua dahi etmiştim.

Onların verdiği sözü tutan kişiler olduğunu, ne pahasına olursa olsun taahhüt altına girdikleri işi zamanında ve en kaliteli bir şekilde tamamlama gayreti içinde olan bir aile olduklarını bilmeme rağmen işin büyüklüğü nedeniyle bu yersin endişeyi yaşamıştım.

İnşaat başladıktan 9 ay sonra TED Genel Merkezinden gelen yetkililerin yaptığı basın toplantısında da bunu dile getirerek, TED Kolejinin Edirne için bir şans olduğu kadar, İba ailesinin de TED yönetimi için bir şans olduğunu vurgulamıştım.

Cumartesi günü önce Basın daha sonra da Öğrenci velileri ile yapılan toplantıları takip ettim ve 16 ayda bitirilen bu devasa inşaatın bu Eğitim Öğretim Yılına yetiştirilmiş olmasından dolayı kendilerine teşekkür ettim ama İba ailesine de teşekkür edilmesini sağladım bir bakıma

Toplantı öncesinde gezdim

Her yerini gezemedim elbette ama bir özel okulda veya Eğitim Kurumunda olması gereken ne varsa hepsi kusursuz yerine getirilmiş.

Bir kez daha kutluyorum başta Nesim-Belgin İba ile Sabri ve diğer İba ailesi fertlerini tebrik ediyorum..

Bir Eğitimci olarak Edirne’mize böylesi güzel bir Eğitim Yuvası kazandırdıkları için.

Nesim Kardeşime de söylediğim gibi ufak paralar ile altından kalkılamayacak büyüklük ve donanımda bir okul meydana çıkartmışlar.

Hayırlı uğurlu olsun.

Öyle de olmalı zaten.

Çünkü Türk Eğitim Vakfı yani ilk kuruluş adıyla Türk Maarif Cemiyeti, daha savaş sürerken Atatürk’ün Eğitim Şurasını toplayarak Eğitimdeki yol haritası olarak belirlediği ve olmasını istediği bir dernekti.

Onun gösterdiği yoldu 1928 yılında kurulan Türk Maarif Cemiyeti

1946 Yılının Haziran ayında da Türk Eğitim Derneği ismini almıştı.

Türk Eğitim Derneğinin en büyük ve takdir edilen yönü hiçbir siyasi görüşün taraftarı olmaması aslında.

Bu özelliği de Dernek Tüzüğünde şu cümle ile ifade edilir; “Cemiyet siyasi hiçbir gaye gütmeyip, sadece memleket gençliğinin tahsil ve terbiyesine yardım ile iştigal eder”

Bu günkü toplantıda basını bilgilendiren Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, şunları söyledi; "TED olarak her yıl milyonlarca lirayı mali imkânları olmayan ama başarılı çocuklara ayırıyoruz.91 yaşındaki TED'in Türkiye'de eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşudur. Ülkenin her tarafında dünyayla rekabet edebilecek, yabancı dilde eğitim yapan, misyoner okullarına Türkiye'yi muhtaç etmeyecek okullar açmak, imkânı olmayan çocuklarımıza burslar vermek, annesi ve babasının, hali vakti yerinde olanların değil olmayanların da eğitime kavuşmasında adaletli şekilde çalışma yapmak ve eğitimde öncü olmaktır."

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Genel Başkan daha sonra toplantı salonunda kendisini bekleyen öğrenci velileri ile konuşarak kendilerini bilgilendirdi.

Sonuç olarak olumsuz bazı haberler ile çalkalanmakta olan Edirne’mizde böyle bir okulun faaliyete geçecek olması İlimizde yaşayan geleceğimizin teminatı çocuklarımız için büyük bir kazanç olacaktır.

HOŞ GELDİN TED, GÖZÜN AYDIN EDİRNE…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.