Bölgenin en büyük eğitim yatırımı olan TED Koleji, Milli Eğitim Bakanlığının özel okul açma ve işletme ruhsatını aldı.

Gümüş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nesim İba ve Baz Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Belgin İba tarafından Edirne’ye kazandırılan TED Edirne Koleji 2019 – 2020 döneminde eğitim vermeye başlayacak.

Bölgenin en büyük eğitim yatırımı olan TED Koleji, Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin 1 ay süren incelemelerinin ardından Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Anadolu lisesi ruhsatıyla resmi açılış onaylarını almış oldu.

İnanın birçok kişi bir yılda böyle devasa ve eksiksiz bir Eğitim Kurumunu bitireceğiz dediğinde çok inandırıcı bulmamışlardı söylemi.

Ama Nesim İbayı tanıyanlar öyle düşünmedi ve verdiği tarih neyse erken biter geç kalınmaz demişlerdi.

Öyle de oldu zaten.

Tebrik ediyor ve kutluyorum İba Ailesini.

Bir Eğitimci olarak yeni bir Eğitim Kurumunun faaliyete geçecek olması ve bu kurumun Ülkemizin en önemli kurumlarından biri olan Türk Eğitim Vakfının parçası olması beni fazlasıyla mutlu ve bahtiyar etti.

Hele hele bu güzel kazanımın kahramanları Nesim İba ve eşi Belgin İba olunca sevincim ve mutluluğum kat ve kat arttı elbette.

Çok sevdiğim, değer verdiğim, kamuoyu tarafından da takdirle anılan bu değerli kardeşlerim ve İba Ailesinin fertlerinin bu kazanımın müsebbibi oluşları sevinç kaynağım oldu.

Verdiği sözü tutan, tutmayacağı hiçbir sözü vermeyen, azim ve kararlılık açısından ayrıcalıklı bir yapıya sahip kişi olarak tanıdığım değerli kardeşime bundan sonraki çalışma yaşamında başarılar diliyorum.

Keşke kısa sürelide olmuş olsa İfa ettiği siyasi görevdeki başarılarını sürdürecek imkânlar kendisine tanınmış olsaydı diyenlere yürekten katılıyorum.Ak Partinin son dönemlerdeki Oy artışlarında Nesim İba’nın büyük katkısını vefalı hiçbir partili inkâr edemez.

Edirne önemli bir Eğitim Kurumu kazandı.Bunu birkaç yıl sonra çok belirgin bir şekilde göreceğiz.Çünkü mantar gibi çoğalan Özel Okullardan farklı bir eğitim kurumu TED Koleji.Para ikinci planda bu okulun anayasasında.

Edirne ziyaretinde Genel Müdür Sevinç Atabay; “Büyük önderin bir özel Türk okulu kurması, okulun müfredatında yabancı dilinin çok iyi öğretilmesi ama Türk dili ve tarihinin de çok iyi öğretilmesi talimatı vermiştir. O bakımdan ben TED okullarını ayrıca Türkiye Cumhuriyeti'nin, topraklarının varlığı ve teminatı olarak görürüm. O yüzden de hiçbir TED Okulu açıldığı okulda özel okul gibi görülmemelidir, bu ülkenin okuludur, bu ülkenin evladına, vatanına, bayrağına sahip çıkacak çocukların yetiştiği okullardır” diyerek TED Kolejinin farkını anlatmıştı.

Gümüş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nesim İba ve Baz Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Belgin İba tarafından Edirne’ye kazandırılan ve 2019 – 2020 döneminde eğitim vermeye başlayacak olan TED kolejinin. Önce Edirne’mize sonra da Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum ve İba ailesini bir kez daha tebrik ediyorum

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.