Bugüne kadar bazı istisnalar olsa da devletimizi temsil eden yönetimler tarafından ülkede ihtiyaç  duyulan  yörelere hizmetler getiriliyor.

Geçmiş yıllara da baktığımızda ülkeyi yönetenlerin   yurdun her yanında sayısız  hizmetlerini kalıcı eserlerini  görürüz.

Halk  kendine yapılan hizmetlerin faydasını gördüğü zaman o hizmeti yapanları hiçbir zaman  unutmaz,yapanları yapanın  ismiyle hatırlar.Bu arada gereksiz  yere , sadece siyasi amaçla yapılan  hizmetlerin ülkeye verdiği zararı israfı  da aklında tutar.Hizmetlerin yapılma aşamasında defalarca   bunu politik amaçla kullanmak “Ben yaptım bu hizmet bana ait “ demek ne derece doğru.? Devletimize o imkan halkın  desteği ile sağlanıyor.Dolaylı- dolaysız vergiler.daha sonra  halka hizmet olarak geri dönüyor.Bu hizmetlerde herkesin emeği var.

Cumhuriyet kurulduğundan bu yana bakıyoruz, iktidara gelenler güçleri,imkanları oranında  ülkemize sayısız hizmetler yapmış.Onlar her zaman  şükranla anılıyor.

Cumhuriyetin kuruluş yıllarında   harabe halinde olan ülkemiz çok şükür  bugün çağdaş,medeni çevresinde örnek olan  bir ülke haline dönüştü.Bu konuda eksiklerimiz olsa da Ortadoğu’nun en  gelişmiş  ülkesi bizim ülkemizdir.

Demokrasilerde  devlet   idaresini  tıpkı  bir bayrak yarışı gibi kabul eden, ülke yönetiminde  söz sahibi olanların eseridir bu  yapılan hizmetler. 

Bugüne kadar   ülkemize hizmet verenlerin büyük bölümü bu dünyadan göç edip gitti. Geride eserleri kaldı.Ölenler yaptıkları  hizmetleriyle hatırlanıyor.

Bu hizmetlerden  tüm halkımız   ortaklaşa yararlanıyor.Bunları her fırsatta  halkı kutuplaştırıp  politik malzeme yapmaya ne gerek var.?.Halkımız kimin topluma  hizmet verdiğini  çok iyi takdir  eder.Ne yazık ki son yıllarda yapılan devlet ve mahalli hizmetlerde  “biz yaptık” anlayışı ön planda tutuluyor.Hizmetlerin devreye girişinde sadece  yönetimde söz sahibi olanlar ön planda oluyor.Bu hizmetler aşamasında politikacıların rakiplerini suçlayan konuşmalarla,toplum arasında bloklaşma  her alana yayılıyor.

Rakiplerini suçlayarak yapılan hizmetlerin açılış törenleri toplum işinde  süregelen dostluk ve dayanışmayı ,birlik beraberliği  zedeliyor.Yapılan hizmetler kimsenin babasının malı ile yapılmıyor Halk kendine yapılan   hizmeti gördükten sonra  kim yapıyorsa “Allah razı olsun” demesini bilir. Yapılan hizmet siyasi amaca yönlendirip sadece kendine mal etmek ne derece doğru.?

Halkın bir bölümünü kayırıp  bazılarını  dışlayan  görüntülerle  hizmeti sunmaya  de gerek yok.

Bakıyoruz, mahalli irdeler de bu “ben yaptım” havasına kapılıyor.Her alana belediye başkalarının  adını yazmayı marifet sayıyorlar.?

----------------

DAHYA ÖNCELEREİ  FUTBOL SAHALARINDA RAKİP TAKIM TARAFTARLARIYLA MAÇ İZLENİRDİ

Ülkemizde bundan 10- 15  yıl  öncesinde  futbol sahalarımızda  birbiri ile  ezeli rakip olan  futbol  takımlarının taraftarları  bir arada maçı izliyordu. Maç sonunda kim galip gelirse gelsin bir sorun çıkmadan stadı terk ediyordu.

Peki şimdi öyle mi?

Futbol maçlarında taraftarlar rakip takımın az sayıda taraftarına etmediği hakareti bırakmıyor.

Bazen futbol sahaları  adeta dövüş alanına dönüyor.Sahalarda kullanılan galiz küfürlü  sözcükler  nedeniyle ülkemizde kadınlarımız, çocuklar futbol maçlarını  seyretmeye gidemiyor.

Hani spor barış ve dostluğu  getirecekti.? O bir yana her geçen gün spor sahaları centilmence futbol oynanan yerler olmaktan çıkıyor. Televizyonlardaki spor yorumcuları da sporda kutuplaşmaya çanak tutuyor.

Bu ülke insanı kutuplaşmanın toplumu ne duruma getirdiğini” benden senden ”anlayışı ile köylerde birbirinin kahvesine gidilmediğini yaş altmışı aşkın olanlar bilir.O zaman doruğa ulaşan cepheleşme daha sonraki yıllarda ne yazık ki toplumun  her alana yayıldı.Artarak devam ediyor.

--------------------

FIKRA

NEDEN KANARYA GİBİ ÖTMÜYOR.

Babası İdris’e sormuş:

“İdris buraya cel”

İdris:

“Celiyrum babacığım”

Babası bir yandan  ağaca bakıyormuş:

“Yarım satır ağacın tepesundaki kargayı düşünuyrum..”

İdris şaşkın:

“neden babacuğım.?”

Babası sormuş:

“Acaba karga da neden kanarya cici ötmiyi? o da kuş bu da kuş,değul mi.?

İdris gülmüş:

“Uyy Babacuğum kargaya da bedava ev, bedava yiyecek verseler kanaryadan daha güzel öter..”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.