Özellikle bir süre sonra kutlayacağımız böyle dini bayramlarımızın yaklaştığı günlerde dostluğa,barışa daha  çok ihtiyaç duyarız.

Dinin bayramlarımızın asıl amacı da odur.

İslam dini her zaman insanlar arasındaki dostluğu ön planda tutmuştur.Ne yazık ki,  dinimizin bu güzelliğini  farklı amaçlar için kullanmak isteyen bazı çevreler dinimizi  özünden saptırmak  istiyor.

İslam dini diğer dinlere oranla daha  insani ,dostluğu kardeşliği hedefleyen bir dindir.Kutsal kitabımız da bunu emretmektedir.

Mübarek bayramların ikincisi olan Kurban Bayramı öncesi bu konuyu eş dostla konuşmak,dertleşmek  istedim.Edirne’nin tanıtımı için ciğerci esnafımız Bahri Dinar ile  yoğun çaba harcayan, ilimizi yurt içi ve yurt dışı tanıtımına katkı yapan Aslanzade  Firması sahibi Arif Meriç ile  toplum arasında bayramlarda daha özlem duyulan barış konusunu konuştum.

Har zaman bu konulara değer veren bu alanda maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Meriç, toplum arasındaki dostluğun azaldığından yakındı ve şöyle dedi” Kime sorsanız eski bayramları özlediğini söylüyor.Peki eski bayramların özelliği neydi.? En önemlisi eski dini bayramlarımızda halk arasında sevgi bağları  ve dostluk heyecan  vardı.

Bu günlerde birbirinden uzak aileler bir araya gelip  kucaklaşıp hasret giderirdi.

------------

BAYRAM GÜNLERİ NORMAL TATİL GÜNÜ OLDU 

Dedeler,nineler evlatlarını ve torunlarını kucaklar,onlara sevdikleri yemekleri yapardı.Şimdi ise, bayram günleri normal bir tatil gününe döndü.

Böyle günlerde ailelerin çoğu kendi yakınları ile bir araya gelip bayramlaşma yerine bu günleri tatil yörelerinde yeni dostları ile geçiriyor.

Toplumumuzda bu sevgi kopukluğu  yaygınlaşırsa bayram günlerinin kutsiyetinin ,bir  özelliği kalmaz.Böyle dini bayram günleri bir mesaj göndermekle kutlanmamalı.

O günler ailelerin bir arada olması ,sevginin kalıcı hale  gelmesi  gereken günlerdir.Toplumda yaygınlaşan bu yeni alışkanlık herkes gibi beni de endişelendiriyor.

Onun için  insanların birbiri ile kucaklaştığı,dostlukların kalıcı hale geldiği o eski günlerin özlemini duyuyorum.

Bayram namazı çıkışı herkes sıraya dizilir bayramlaşırdı,dargın olanlar  barışırdı.Şimdi ise aynı apartmanlarda  oturanlar dahi  birbiri ile bayramlaşmıyor.

Aileler komşular arasındaki bağlar gittikçe azalıyor. Bayram günleri bizim toplumumuzun sevgi odağı olmasını, birlik beraberliğini sağlar.

Bugüne kadar halkımızın bağımsız, hür olmasının en büyük etkeni aralarındaki dostluk ve kardeşliktir.Bu bağları zedelememiz, dostlukları kalıcı hale getirmemiz lazım.Dinimizin de bunu buyurduğunu unutmayalım.

Sevgisiz toplum kanatsız bir kuş gibidir.”dedi

Doğru söze ne demeli. Gerçekten toplumumuzun bu günlerde her zamankinden daha çok dostluğa barışa ihtiyacı olduğunu unutmayalım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.