Dünkü yazımızda açılış konuşmalarında Atatürk’ün adını anmadıkları için Rektör SN. Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile TBMM başkanı SN. Prof. Dr. Mustafa Şentop’a eleştirilerimizi yapmıştık.

Bugünkü yazımızda da üniversitemizle ilgili bizce eksik olan taraflarını bir kez daha anımsatacağız. Umarız ilgilenen olacaktır.

1-Lozan anıtı önündeki İsmet İnönü büstü kaldırılarak yerine heykeli konulmalıdır.

2-Tarihi bina önündeki mermerden Atatürk heykeli gerçekten Atatürk’e benzeyeni ile değiştirilmelidir.

3-Trakya Üniversitemizin bir marşının olduğunu önceki rektörlerden duymuştum. Böyle bir marş varsa seremonilerde çalınıp söylenmelidir. Böyle marş yok ise hemen bir yarışma açılıp bu güzide eğitim kurumumuza bir özgün marş kazandırılmalıdır.

4-Yıllardan bu yana ısrarla üzerinde durduğum ama anlatamadığım bir eksikliğin giderilmesini de istiyorum: Trakya Üniversitesi ambleminin bir uygun yerine ‘EDİRNE’ sözcüğü konulmalıdır.

5-Sıkça gidip geldiğim Onkoloji Hastanesinin hal-durumu içler acısıdır. Kemoterapinin yapıldığı bölümde hastaların iki buçuk saat oturup ilaç aldığı koltuklar dökülmektedir. Yenilenmeleri gerekir.

6-Onkoloji Hastanesinin hemen kucağına oturtulan İlahiyat Fakültesi Binası hastalar ve yakınları tarafından eleştirilmektedir. Binlerce hastanın tedavi gördüğü Onkoloji Hastanesine ek bina yapılması gerekirken İlahiyat Fakültesi Binasının oraya kondurulmuş olması, hastane gerçeğiyle bağdaşmamaktadır.

Trakya Üniversitesi 44 bin öğrencisi ile ve dışarıdan aldığı 4 bin öğrencisi ile bir büyük eğitim ve tedavi kurumudur. Bu kurumun sağlıklı olması ve bölge insanımıza çareler üretmesi en büyük dileğimizdir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.