Bir süredir ülkemizde teşvik gören karayolu taşımacılığına yönelik politikalar sonucu ihmal edilen tren yolculuğu ile seyahat özendirildi. Akaryakıta yapılan aşırı zamlar sonucu tren yolculuğu tekrar cazip hale geliyor.

Bir halk türkümüzde belirtildiği gibi “tren gelir hoş gelir,odaları boş gelir” sözleri ile belirtilen benzetme bir süre sonra geçerliliğini yitirecek.

Karayolu yolculuna oranla daha güvenli ve ucuz olan tren yolculuğunda son yıllarda büyük gelişme yaşandı, ulaşım araçları daha modern hale geldi.Tren vagonlarında her yolcu için ayrı numara var. Her yolcu kendi numarasında seyahat ediyor.

----------------

EDİRNE’DEN HER GÜN KARŞILIKLI BİRER SEFER

Her sabah saat 8.20’de Edirne’de İstanbul istikametine hareket eden yolcu treni saat 12’de son durağı olan Halkalı’ya varıyor.

Buna karşılık bir diğer sefer ise Halkalı’dan saat saat 17.30 da kalkan tren saat 21.20’de Edirne’ye ulaşıyor.

Şu anda Edirne-Halkalı arası tam bilet fiyatı 195 lira.

Yolculuk sırasında öğretmenler,öğrenciler ,yaşlılar ile basın mensuplarına %20 indirim uygulanıyor.

Trenle seyahat eden gaziler ve şehitlerin yakınlarından ücret alınmıyor.

------------------

YURT DIŞINDA SOFYA’YA KADAR SEFER VAR

Edirne’den İstanbul seferi dışında Bulgaristan’ın başkenti Sofya’ya kadar tren seferi yapılıyor.Sofya seferinde Edirne’den tren gece 0.30’da hareket ediyor saat 9.00 da Sofya’ya ulaşıyor.soyya seyahat ücreti 20 avro.

Tren yolu ile seyahat edenlerin sayısı özellikle hafta sonlarında büyük artış gösteriyor.

Hızlı trenin de devreye girmesi ile tren yolculuğu daha cazip hale gelecek.

-----------------

FIKRA

SOBADAKİ HİKMET

Fizikçi,matematikçi, kimyacı,jeolog ve antropologdan oluşan bir heyet bir araştırma için arazide bulunduğu sırada yağmur bastırır.

Hemen yakındaki bir eve sığınırlar.Ev sahibi konuklarına ikramda bulunur. Bu arada evdeki soba misafirlerin dikkatini çeker. Soba yerden bir metre yükseklikte taşlar üzerinde kurulmuştur. Adamın dışarı çıktığı sırada,uzmanlar arasında sobe neden böyle kuruldu diye tartışma başlar.

Kimyacı” Adam sobayı yükselterek aktivasyon enerjisini düşürmüş,böylece daha kolay yakmayı amaçlamış ”

Fizikçi:Adam sobayı yükselterek konveksiyon yoluyla odanın daha kısa sürede ısınmasını istemiş”

Jeolog: Burası tektonik hareketlilik olduğundan herhangi bir deprem anında sobanın taşların üzerine yıkılmasını sağlayarak yangın olasılığını azaltmayı amaçlamıştır”.

Matematikçi: “Sobayı odanın geometrik merkezine kurmuş böylece odanın düzgün bir şekilde ısınmasını sağlamıştır.”

Antropolog:Adam ilkel topluluklarda görülen ateşe tapmanın daha hafif bir biçimi olan ateşe saygı nedeniyle sobayı yukarı kurmuş” der

Bu sırada ev sahibi içeri girer ve ona sobanın yukarıda olmasını sebebini sorarlar.

Adam cevap verir:

Ne yapalım soba borusu yetmedi”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.