Edirne tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri beşeri yapısı ve çevresinden geçen üç nehirle hiç bir kente nasip olmayan turizm imkanlarına sahip.

Kentimize gelen turistler daha çok  eşi benzeri olmayan tarihi yörelerimizi ziyaret ediyor.

Kentimizde turizm için imkanlarımız saymakla bitmez.Gelen turistler şehrimize yaklaştığında kendilerini dört zarif,sanat harikası minareleri ile Selimiye camimiz  selamlar.

Diğer taraftan Avrupa’da akıl hastalarının  tedavi yerine yakıldığı bir dönemde  atalarımızın bu hastaları su ve müzikle tedavi edildiğini simgeleyen  Sağlık Müzesi turistlerin en çok ilgi duyduğu eserlerin başında geliyor.

Yine, Balkan Savaşlarını her haliyle yansıtan ,restore edilerek halkın hizmetine giren  Hıdırlık Tabyaları insanları o acılı günleri hatırlamaya sevk ediyor.

Yazısı ile ünlü Eski Cami,Kapısı ile bilinen Üç Şerefeli Camisi, Edirne’nin simgesi halindedir.Tarihi köprülerden güneş,in batışını seyretmenin ayrı bir güzelliği vardır.

Bu güzellikler turistlere sunmak bu kentte huzur içinde yaşayan herkesin görevi olmalıdır.

Bazılarımız  denizde yaşayıp onun kıymetini bilmeyen balık misali bu güzel kentimizin kıymetini bilmeleri bir yana  kötü tanıtmada yarış halinde olanlar var.

Bunlarla el birliği ile mücadele etmek zorundayız.Bu kentte yaşayan herkes Edirne’ye yakışır  uyum içinde hayat tarzını benimsemek zorundadır.

Bir turizm kenti olan Edirne’de kentimizin güzelliklerini yok saymaya kimsenin hakkı yoktur.

Kentimizde veya başka illerden emekli olup yaşamının diğer yıllarını huzur içinde geçirmek için kentimizi seçen vatandaşlarımız herkese örnek olmalı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.