Ülkemizde  süre gelen hayat pahalılığında yaşamımızda çok önemi olan üç beyaz ürün fiyatları aldı başını gidiyor.Bunlar şeker,un ve süt.Yaşamımızda olmazsa olmaz olan bu ürünlerin mamulleri zam şampiyonluğunda önderliği kimseye bırakmıyor.

Onlardan biri olan buğdaydan üretilen başta ekmek olmak üzere diğer unlu mamuller son aylarda zam üzerine zam görüyor.Ekmekten makarnasına kadar ham maddesi un olan yiyecekler en çok zar gelirlileri vuruyor.Ekmek sofralarımızın vazgeçilmez yiyeceği. Zamlar sonucu halk ekmeği dahi katık eder hale geldi.

Bir diğer beyaz ürün şeker:Daha önceki yıllarda bırakınız kıtlık yaşamayı ihtiyaç fazlası üretimi olan şeker bir yıl içinde üç kat zamlandı.Halk bir yerde ucuza şeker satıldığını duyunca oraya koşuyor.Sözde halka hizmet amacıyla kurulan kooperatiflerde de şekeri biraz ucuza satılmasına izin verilmedi.

O zaman nerede kaldı sizin   halka hizmet  anlayışınız? Şeker fiyatının artması beraberinde şekerle yapılan ürünlerin de zamlanmasına neden oldu.Bu zamlardan sonra un ve şeker ham maddeli ürünleri dar gelirlilerin alması yerine sadece seyretmekle yetiniyor.Bir diğere beyaz besin olan süt sağlıklı yaşamanın ana ürünü.O da zamda diğer beyaz ürünlerle yarış halinde .Çiy süt ve sütlü mamulleri alamayacak duruma gelen, özellikle büyüme aşamasında olan çocuklar nasıl sağlıklı gelecek nesiller  olacak.? Hani bir zamanlar okullarda öğrencilere süt veriliyordu.?Bugün onu uygulayan var mı? Gelecek nesilleri sağlıklı yetişmeyenlerin asıl  sorumlusu bugünkü idareciler değil midir.?

-----------------

SU GİBİ UCUZ SÖZÜ DE GEÇERLİ DEĞİL

Bir ürünün ucuzluğunu belirtmek için “su gibi ucuz” sözcükleri kullanılır.Bu değerinden daha ucuz anlamına geliyordu.

Bu konuda örnek gösterilen damacana ile satılan sular da zamlar kervanına katıldı.

Böylece su gibi ucuz benzetmesi  mazide kaldı.İçmek için şehir şebeke suyunu kullanmayan vatandaşlar zorunlu olarak damacana suyu tercih ediyor. Onda da yükselen fiyatlar ile  halk suyu dahi çok idareli kullanmak zorunda kalacak.Su gibi ucuz sözlerine inanmayacak.

----------------------

FIKRA

OTURUN RAHATSIZ OLMAYIN

Hayatında hiç camiye gitmeyen biri camiye gitmeye karar verir.Cami kapısından içeri girdiğinde cemaatin birden ayağa kalktığını görür.Bunun kendisine saygı amacıyla yapıldığını sanan yeni cami ziyaretçisi ”Namaz kılan cemaate “lütfen oturun rahatsız olmayın” der

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.