1946 yılından beri ülkemizde Aralık ayı içinde Tutum ve Yerli Malı Haftası kutlamaları yapılıyor.1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirilen haftanın etkinlikleri ağırlıklı olarak okullarımızda gerçekleşiyor.

Amaç;   Çocuklarımıza   tutumlu olmanın ailemize ve topluma getireceği yararları fark ettirebilmek.

 Öğretmenlik yaptığım yıllarda;

AK AKÇE KARA GÜN İÇİNDİR.

SAKLA SAMANI GELİR ZAMANI,

DAMLAYA DAMLAYA  GÖL OLUR. Atasözlerine dikkat çekerek

YERLİ MALI YURDUN MALI,

HER   TÜRK  ONU   KULLANMALI  Sloganı ile onları tasarrufa yönlendirmeye çalışırdık. Bankalardan ücretsiz elde edebilecekleri kumbaralarda paralarını biriktirmelerini söyler,

Çok sevimli kumbara

Her gün istiyor para

Kumbarayla dost olan

Dünyada düşmez dara gibi şiirleri okuturduk.

Son yıllarda uluslar arası ticaretin kolaylaştığı, toplumların tasarruftan ziyade tüketime yönelmenin cazibesi ve yerli yatırımcılarımızın ülke dışındaki rakipleriyle yarışma zorlukları nedeniyle dış satım –dış alım arasındaki dengenin ülkemiz aleyhine geliştiğini görüyoruz.

Sonuçta bu günün çocukları yarının yatırımcısı olarak ürettikleri ile önce ülkemiz insanının ihtiyaçlarını gideren ve ürettiklerinin fazlasını ihraç ederek zenginleşmemizi sağlasınlar.

Sözün özü; 12-18  Aralık günlerinde kutlanan Haftanın amacının önce kendimizin sonra tüm  Dünyanın aradığı TÜRK MALLARININ kalitesi olması gerektiği bilinciyle YERLİ MALI YURDUN  MALI,

HER TÜRK ONU KULLAMALI diyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.