Ülkemizde ilk kez bir seçim iki dönemde gerçekleşti.

14 Mayıs’ta yapılan Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Cumhurbaşkanlığı için istenen yüzde elli sonucunu hiçbir adayı elde edemediği için,  en çok oy alan mevcut Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı adayı  Kemal Kılıçdaroğlu arasında ikinci tur seçimi 28 Mayıs Pazar günü gerçekleşti.

Eşit şartlarda olmasa da  yapılan bu seçim huzur içinde son buldu. Bu da halkımızın, siyasilerin her türlü toplumu tahrik edici konuşmalarına rağmen buna itibar etmeyip arasındaki dostluğu devam ettirmeden yana olduğunu gösteriyor.

Çıkan seçim  sonucu halkın hür iradesi olarak kabul edilmesi gerekir. Seçimi kaybedenler nerede hata yaptıklarını  yeniden gözden geçirecekler.

Bu arada bazı siyasi partilerde yönetimde köklü değişiklik olacak. Siyasi kadrolar seçim sonuçları nedeniyle  yeniden belirlenecek.

Temennimiz odur ki seçim sonrası  iktidar olanlar halkın refahı için verdiği sözleri, vaatleri   yerine getirsin. Bundan önceki seçimlerde olduğu gibi unutulmasın .

Kuşkusuz  ülkemizde uzun süre devam eden seçim ekonomisi halkı sıkıntıya sokabilecek ekonomik yaptırımları gündeme getirebilir. Yaşam zorluğu çeken halkın daha fazla geçim sıkıntısına katlanması çok zor. Temennimiz o ki, iktidar olanlar bunu dikkate almış olur.

Siyaset , özellikle ülkemizde haklı olanın yerine güçlü olanın başarısını sağlar.Yine sonuç aynı olmuştur. Halkın iradesinin farklı yöntemlerle sandığa yansımadığı  bir gerçek. Her şeye rağmen  yaşanan elektrikli ortamda, siyasilerin birbirini kıyasıya suçladıkları bir dönem sonunda , başarı ile  seçimlerden bir sorun çıkmadan seçimin sonuçlanması halkımızın siyasilere güveninden ziyade  birbirine olan dostlukları sonucu sağlanmıştır.Toplum, siyasi partilerin halkı kutuplaştırıcı söylemlerine itibar etmemiştir.

Bu da halkımızın siyasi partilerden çok demokrasiyi özümsediğini, arasındaki dostluğu koruduğunu gösteriyor.

Bu köşe yazımı henüz seçimlerin sonuçlanmadığı zamanda yazıyorum.

Dileğim o ki  seçilen kadrolar halkımızın beklentilerini yerine getirir.Toplumuzun kalıcı değerleri ile oynayıp huzur bozma yoluna gitmezler.

Bu nihayet halkın  oylarıyla sandığa yansıttığı bir seçim .Bunun sonunda kazananların zafer kazanmış gibi sevinmeye, kaybedenlerin de fazla üzülmesine gerek yok.Dün olduğu gibi fazla değişiklik olmadan halkımızın yaşantısı devam edecek.

Ne diyelim halkımız için hayırlı olsun.

Seçimi kazananlara başarılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.