Bu yıl ülkemizde Cumhuriyetin kuruluşunun  yüzüncü yılını kutluyoruz. Cumhuriyet’imizin kuruluşundan bu yana tam  bir asır geçmiş.

Bu süre içinde zor günler geçirmiş olsak da ülkemizde Cumhuriyet’e her zaman  halkımız sahip çıktı, çıkmaya devam ediyor.

Bugün de, Cumhuriyet’i bizlere  emanet edenleri  içlerine sindiremeseler  eksik olmasa da  halkımız  cumhuriyete ve onun önderi Atatürk’e sahip çıkıyor.

Bu süre zarfında başka ülkelerde çok  liderler gelip geçti. Bakıyoruz şimdi onların esamisi okunmuyor.

Ülkemizde   Atamızın  sevgisi, onun  bizlere emanetine olan Cumhuriyet’e   bağlılık  artarak devam ediyor.

Ülkemizde insanların huzur ve mutluluk içinde yaşayacağı Cumhuriyet’i  kurmak için istiklal Savaşı önderlerinin ne zorluklar çektiklerini o günleri yaşayanlardan,çilesini çekenlerden ve günlerin tarih sayfalarından öğreniyoruz.

Ülkemizde bugün içinde huzur içinde yaşadığımız  Cumhuriyet  kolay  hiç kazanılmadı .

Cumhuriyet idaresine kavuşmak  için  nasıl fedakarlıklar yapıldı .Bu  uğurda yüz binlerce şehit verildi.

Cumhuriyet idaresini engellemek için dış güçlerin yanında ülkede eski idarenin yandaşı olanlar Cumhuriyetin kurucularına  sayısız  engeller getirdi.

Tüm bu zorluklara göğüs gerilerek Atatürk  sayesinde bugün bölgemizde ve İslam ülkeleri arasında en huzurlu ve insanları rahat yaşayacağı  tek ülke konumuna geldik.

Ulu Önder Atamız daha o günlerde ülke barışının korunmasının önemini “Yurtta Barış Dünyada Barış” sözleri ile ne güzel ifade etmiş.

Bugün çevremizdeki  ülkelerde var olan  huzursuzluktan,kaostan, savaş tehlikesinden uzak  mutluluk  içinde yaşıyorsak,bunu Cumhuriyetin kurucusu,onun önderi Mustafa Kemal Atatürk’e ve  onun arkadaşlarına  burçlu olduğumuzu unutmayalım.

Ülkemizde  yüzüncü yılında dahi  Cumhuriyet Bayramını coşku içinde kutlamamak için engeller getirilmek isteniyor.

Halkımız bu engellere  itibar etmeyip Cumhuriyet sahipleniyor.

Bayram öncesi evlerin balkonları bayraklarla donatılmış.

Kalbimizde eksilmeyen sevgisi  olan Cumhuriyet’e   bağlılığımızı hiçbir engel yok edemez.

Atatürk’ün anıt kabrine giderek ona  sevgisini  belirten milyonlarca insanımız Cumhuriyeti içine sindiremeyenlere ders olmalı.

Farklı siyasi beklentisinde olanlar çevremizdeki ülkelere bir baksınlar. Bizim ülkemiz gibi rahat huzurlu bir ülke olmadığını göreceklerdir.

Bu arada Cumhuriyete sahip çıkmanın öyle göstermelik törenler Atatürk’ün adını koluna ve aracına bir yerine yazmakla Atatürkçülük  olmaz.

Cumhuriyetimize  tüm kurumları ve ilkeleri ile sahip çıkmalıyız.

İçte ve dışta Cumhuriyeti yıkmak isteyenlerin her zaman pusuda beklediklerini,ona zarar vermek için fırsat kolladıklarını akıldan çıkarmamalıyız.

Her türlü engellemeler rağmen Cumhuriyet  bir asır yaşadığı gibi daha asırlar boyu var olacaktır.Yarın bütün yurdumuzda kutlayacağımız Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı tüm halkımıza kutlu olsun.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.