31 Martta yapılacak mahalli seçimleri uzun süre hafızalardan silinmeyecek. Bir yanda iktidar partisi adayları diğer tarafta bölük pörçük,devletin basın yayın organlarından yararlanamayan kendi dar  imkanları ile propaganda yapmaya çalışan muhalefet...

Bu seçim adata bir sürat arabası ile at arabasının yarışı gibi oluyor.70 yılı aşkın yaşamımda böyle dengesiz bir mahalli seçime tanık olmadım.

Bakıyoruz, halkımız da bunu kabullenmiş görünüyor,Şikayet edenlerin sesleri çıkmıyor. Kimsenin “ bu uygulama yanlış “ diye  yüksek perdeden karşı çıktığı yok. Sadece   muhalefet çevreleri  sonuç  alınmayan  açıklamalar ve demeçlerle yetiniliyor.

Denir ya:” Her ülke layık olduğu gibi idare edilir” diye .Tam  bu örneğe uygun demokrasi ile ne kadar uyumlu olduğu  görüntüsünde  bir seçim döneminden geçiyoruz. Halkımız da bunu kabullendiğine göre kimsenin yakınmaya hakkı yok.

Siz bakmayın,çarşı pazarda pahalılıktan şikayet edenlere.Bir süre sonra görülecektir ki geçim zorluğundan şikayetçi olanlar çoğu pahalılığa tepki gösterenlerin  tamamına yakını  özellikle yakınmaların geçim sıkıntısının  yoğun olduğu yerlerdeki oylar “ Biz bugünkü yaşantımızdan memnunuz” anlayışını yansıtan seçim  sonuçları çıkacak.

Bu da gösteriyor ki toplumumuz  demokrasiyi,bu alanda hakkını aramayı yeterince  özümsememiş .

Bunun için söylenecek bir şey yok .Herkes  bunu  halkın iradesi diye kabullenecek.Seçim sonrası da her zaman olduğu gibi yine yakınmalar başlayacak.

Televizyon kameraları önünde göstermelik tepkilere tanık olacağız.

Bizim halkımız gibi,olduğundan farklı görüntü veren halkların haklarına erişmesi çok zor.Bu seçim sonrası farklı bir sonuç beklemek hayalden öte gidemez.

12 Mart döneminde söylendiği gibi çağdaş demokrasi  elbisesi kuralları  bize bol geliyor.O zamandan bu yana kırparak kuşa çevirdiler .Demek  Kİ daha da kırpılması gerekecek.Ne diyelim biz de olduğu ile yetineceğiz ve şükredeceğiz.

Bizde olduğu gibi seçim dönemleri bazıları için geçim yaratma,yerine halk iradesini,hak arama zamanını  yansıtmadığı sürece  bu devran böyle dönecek.

Pazartesi günü farklı beklentisi olanlar fazla umutlanmasın.

Eski hamam eski tas devam edecek.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.