Elimde avucumda soğuk ve ayaza rağmen kar buz yok. Uzaklar da belki de tuzaklarda olabilir, şimdilik.Nasıl, nerden, ve nasıl gelecek, belli değil Bir Ergenekon rüzgarı yeni bir dalgayla, ortalığı karıştırabilir.Bu yakınmalar karlarla birlikte erimiş ve bir gölete, oradan da bir denize sürüklenmiş olabilir. Ortadoğu denizi çalkalanıp durmakta, çok uzaklarda gemiler var ama rotası belli değil.Halkların gücüne dalga  malga dayanmıyor anlaşılan. Küller üflendikçe korlar çıkar ortaya gibi görünüyor uzaktaki ufuktan.

Doğanın saçları yeniden beyazlanacak belki de. Belki de yeniden kaşı, gözü, kirpiği buzlanacak. Dünya donma tehlikesi geçirebilir. Buz dağları etkilenebilir. İçimizdeki eğitilmemiş  yaman her an dişlerini gösterebilir. Bunun yeri, yuırdu da belli olmaz.

Çok uzaklardan bir gemi geçiyor sanki.. İçinde sanatçı var mı diye meraklandım ama yok mu. Derebeyler, diktatörler, katiller, mafya, çete ve terörist doldurmuşlar. Kaptan da onlardan. Böyle anlarda kıyıya kuleler dikiyorum. Ama o gizemli geminin yarattığı dalgalar. Gelip yıkıyor kulelerimi.

Uzaklara bakıyorum sonra. O gemi o gemiler çoktan geçip gitmiş.  Yapayalnızım şimdi. Şarkılar yok, şiirler alıp başını gitmiş. Kum kum kum…

Çöl ortasında mıyım ne?

Akıl sır ermiyor bu dünya’nın işine, gidişine, Göçler, bombalar, yangınlar, doğal afetler, savaşlar… Ben bunları yaşamak için mi geldim dünyaya..

Ama yine yaşanası, yine yaşanası

Bir ürperti gelip kondu sonra sonra yamacıma.Çocukluktan kalma bir korku yerleşti odalarıma. İnanmadığım halde kıyameti, daha doğrusu dünyanın sonunu düşündüm. Var mı, yok mu yok olacak mı olmayacak mı sorusu? İrikıyım irikıyım büyüdü.

Son diktatörlerin acımasız tavırlarını duydukça irkildim. Kaddafi’nin yok etmeye çalıştığı Libya halkına acıdım, üzüldüm.İşte o megolaman  Atatürk’ü hiç sevmezmiş.Atatürk’ün ayak izi bile değilken

Çok uzaklarda bir gemi işte. Kendini yok edecekmiş gibi rotası…

----------------

Vatandaş Gazetesinin  gedikli yazarı Fikri Yalın’ın Eşinin (Ayser Hanım)ın Vefatını üzüntü ve şaşkınlık içinde öğrendik.

Kendisine ve Yalın ailesine Baş Sağlığı dileklerimi üzüntü ile baş sağlığı diliyor Vefat eden Ayser Hanıma cennet mekan olsun dileklerimi  iletiyorum.

Bir kez daha başınız sağ olsun dost Fikri Yalın; içtenlikle…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.