Şirin ilçemiz Uzunköprü için yazdığımız “UZUNKÖPRÜ MARŞI” Edirne de gündemin ilk sıralarına oturmayı başardı.

Sosyal medyada da çok uzaklardan ve çok değerli dostlardan tebrik mesajları yağdı.

Gelen mesajları okuyunca inanın gözlerim yaşardı.

Çok duygusal anlamda tebrik mesajları gönderenler olduğu gibi; bizim Altın Kemerli Güreş Yazarımız Fethi SATICI gibi, kendileri için özel marş yazmamı isteyenler de oldu.

Tebrik edenler arasında yazım hataları nedeniyle mesajlarını sevimli hale getirenler de vardı. Örneğin bir arkadaşımız; “Emeklerinizin” sözcüğünün başına “y” harfi de koyarak şöyle diyordu; “Hocam inşallah yemeklerinizin karşılığını maddi manevi alıyorsunuzdur.”

Tarihi Kırkpınar’ın duayen başcazgırı Babaeskili Şükrü KAYABAŞ’da şöyle diyordu; “Hocam, bunlar gerçekten sana az. Sen Serhat şehrinin sesisin. Bıraktığın miraslara sahip çıkılsın yeter.”

Tarihi Kırkpınar’ın ünlü baş pehlivanlarından Sn. Abdullah ERSOY’da benzeri bir ifadeyle; “Değerli üstadım bunlar sana az.” demekteydi.

Yazılı medyada da çok değerli yazar arkadaşımız Senih YURDATAPAN’ın köşe yazısı vardı ve bu yazı beni çok duygulandırdı. Senih YURDATAPAN’ın benim için çok şey ifade eden yazısı aynı zamanda Uzunköprü Gürses Gazetesi’nde ve kendisinin internet üzerinden yayın yapan trakyaanaliz gazetesinde de yayınlanarak geniş kitlelere ulaşmıştı.

Duygu dolu güzel yorumları için Yazar Senih YURDATAPAN kardeşime buradan gönül dolusu sevgi ve teşekkürlerimi iletiyorum.

Senih YURDATAPAN yazısının sonunda Uzunköprü Belediye Başkanı Sn. Enis İŞBİLEN’e izafeten de şöyle bir dilekte bulunuyordu; “…Uzunköprü Belediyemiz böylesi mükemmel bir marşı Uzunköprü’ye kazandıran Beyazıt Hocamızın ve Belediye Bandosunda görev yapan müzisyen kardeşlerimizin emeğini umarım karşılıksız bırakmamıştır. Böylesi kalıcı, hele hele bir kente mal olmuş eserlerin karşılığı sadece bir plaket olmamalı…”

İnanıyorum ki yazdığımız Uzunköprü Marşı, bundan sonra Uzunköprü’nün kurtuluşu ve diğer özel günlerde çalınacak-söylenecektir. Bu yazı vesilesiyle eserin yazımı için bizi teşvik eden Belediye Başkanı Sn. Enis İŞBİLEN’e, marşımız çalındıktan sonra bizi alkışlarıyla ödüllendiren saygıdeğer Uzunköprü Halkına ve eserin ruh ve anlam kazanması için sabırla prova eden Edirne Belediyesi’nin Bando Şefi Sn. Süleyman UYSAL ile Bandonun üstün yetenekli müzisyenlerine ayrı ayrı takdir ve teşekkürlerimi arz ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.