Dar gelirliler bugün  hayat pahalılığı altında  ezildikçe eziliyor.Yaz aylarında yeni ürün çıkmasına rağmen sebze ve meyveler  ucuzluk yerine zamlı tarife ile satılıyor.

Halk marketlerin  indirim zamanını ,pazarların  dağılım  saatlerini  bekliyor.Yeterli  gıdayı alamayan insanları ne gibi tehlikelerin beklediğini anlamak için  hastanelerdeki görüntüye bakmak yeterli.Hastaların çoğu  beslenme yetersizliğinden  hastane yolunu tutmuş,Oralarda çare arıyor.Yetersiz beslenme  bütün  hastalıkları da tetikliyor.hastanelerde hasta sayısı her geçen gün arttığının uzmanları söylüyor.

“ Yaşamınızda  kolaylık geliyor” diye pembe tablo çizenler  aslında  halka doğruları söylemiyor.

Özellikle dar ve sabit gelirlilerin yaşam koşulları  iyileşmesi bir yana  gittikçe  daha da zora giriyor.

  Pazara gidip istediği ürünü alamayan insanlarla konuşun  bu  halkın ne durumda olduğunu daha iyi anlarsınız.

---------

DERNEK VE SENDİKALAR NEREDE?

Halkın sorunlarını duyurmakla görevli sendikalar ve meslek kuruluşları halkın bu zor günlerinde  acaba nerede?

Bazıları tatil yörelerinde serin sularda bronzlaşıyorlar.  Bazılarının sesi soluğu yok.Halk geçim zorluğu ile kıvranırken toplumun  bu sıkıntılarını dile getirecek bir yetkili yok mu?

Serbest piyasa imkanlarından yararlanıp herkes kendine göre fiyat uygularsa bunun sonu nereye varacak.

Komşu ülkelerden kentimize alışveriş için gelenler pazarlarımızda fiyatların artışına da neden oluyor.Pazar yerleri de  onların ihtiyaçlarına göre düzenleniyor.

Meslek kuruluş temsilcilerimizin bunlardan haberi yok mu?

Girdi fiyatlarındaki, aşırı artış piyasayı da etkiliyor. Bir ürün neden pahalı dediğinizde her satıcı girdi fiyatlarının yüksekliği gerekçesini öne sürüyor.Bundan etkilenenler kadar böyle bir sorunu olmayanlar  da  girdi zammından  şikayetçi.Bu arada olan tüketiciye ,halka oluyor.Onların sesini duyuracak , Sendikalar ve meslek kuruluşlarının  üst yöneticilerinin bu  zam uygulamalarına diyecek bir şeyi yok mu? 

-----------------

ÖNLEM ALINMALI

Edirne merkez, Fatih Mahallesi Tahsin Şıpka Caddesi, Öztürk Kıraathanesi  yanında belediye tarafından yeşil alan olarak bırakılan yerin  çevresi  şu anda  sarılmış durumda .   Trafiğin yoğun ,5 yol kavşağı olan  bu  güzergahta bu çevresi sarılı alan sürücülerin görüşünü engelliyor, trafik kazalarına neden oluyor.Mahalle sakinleri bu alanın yeşil alanı olarak kullanılmasını bekliyor.Yetkililere duyururum…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.