Edirne'nin şu anda yayın hayatına devam eden en eski gazetesi olan Vatandaş Gazetesi,74.Yaşına erişmenin mutluluğunu yaşıyor.

3 Kasım 1948’de M. Kemal Özer tarafından haftalık gazete olarak çıkmaya başlayan Vatandaş,çok sayıda abonesi ve okuruyla yayın hayatına devam ediyor.

Beş yıldan bu yana köşe yazarı olarak görev yapmaktan mutlu ve bahtiyar olduğum Vatandaş Gazetesi benimde 29 Yıllık Öğretmenlik Mesleğinden sonra gazeteci olarak göreve başladığım ve 27 yıldır da bu görevi sürdürmemin temelini attığım Gazetedir.1992 yılında Milli Eğitimden emekli olduktan sonra bir öğretmenin yapacağı en yakın ve uygun iş basın camiasıdır dedim.

Güzel günlerimiz geçti hala devam ediyor.

Benim Vatandaş Gazetesinin mensubu olmam ötesinde, babamda 1956 yıllarında Meriç İlçesinde Vatandaş Gazetesinin muhabirliğini yapmış.

Devlet memuruydu ama fahri muhabirliği yapıyordu orada.

Yani biz bu ailenin içerisindeyiz, o bakımdan Vatandaş Gazetesinin başarılı ve tarafsız Yayıncılık Hizmetleri devam ettiği sürece bizde bundan onur ve gurur duyuyoruz ve duyacağız.

O nedenle her yıl yapılan yaş günü kutlamalarına mutlaka katılarak yaş günü pastasının kesilme töreninde bulunurum.

Bu yıl gerek CORONA gerekse de rahatsızlığım nedeniyle dışarıya çıkmamaya özen göstermem gerektiği için bu mutlu günde bulunamayacağım.

Başta Gazetenin İmtiyaz Sahibi Edirne Özel Sağlık Hizmetleri Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Yazgan ve Üyesi Baran Yazgan olmak üzere tüm Vatandaş Gazetesinde çalışanlara başarılar diliyor,aramızdan ayrılan arkadaşım Beyazıt Sansı ve Hüsnü Saçkesene de rahmet diliyorum.

Her Yaş günü kutlamasında Vatandaş Gazetesinin Edirne'nin köklü bir yayın kuruluşu olduğunu ifade eden Edirne Özel Sağlık Hizmetleri Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Baran Yazgan yaptığı 74.Yas günü kutlama mesajında; “İlimizin en yaşlı ama genç görünümlü gazetesi, Vatandaş Gazetesinin bugün 74. kuruluş yıl dönümü. Geçmiş yıllarda da söylediğimiz gibi bu bayrak bizde, taşımaya devam ediyoruz. İnşallah bizden sonrada bu bayrağı daha ileriye götürecek insanlar olacak. Vatandaş Gazetesi kalıcı olarak doğru, tarafsız ve güvenilir haberleri vermeye devam edecek.Gazetemiz yeni yaşında da okuyucularına doğru, tarafsız ve güvenilir haberi veren, doğru bildiği konuların üzerine kararlılıkla gitmeye devam eden bir gazete olmaya devam edecektir.Bunun içinde çalışıyoruz” dedi.

Vatandaş Gazetesinin 74. Yayın yılına erişmesinin gururunu yaşadıklarını ifade eden Yazı İşleri Müdürü Emre Sedef, “Edirne Özel Sağlık Hizmetleri Ticaret A.Ş. ailesine katılışının ardından tarafsız ve herkese eşit mesafede duran yayıncılığıyla toplumun ve siz değerli okuyucularımızın beğenisini kazanan Vatandaş Gazetesi, yeni yaşında da okuyucularına doğru, tarafsız ve güvenilir haberi veren, doğru bildiği konuların üzerine kararlılıkla gitmeye devam eden bir gazete olmaya devam edecektir. Vatandaş Gazetesinin 74. doğum günü vesilesiyle bunu tekrar hatırlatmakta fayda olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Yayın hayatını 74 yıldan bu yana gazetecilik ilkelerinden, etiğinden, ahlakından ödün vermeden sürdürmekte olan Vatandaş Gazetesinin 74.Yaş gününü tebrik ediyor daha nice yıllar bu başarılı hizmetlere devam eden bir yayın organı olarak varlığını sürdürmesini diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.