Edirne halkı günlerdir Söğütlük Ormanının millet bahçesi olmasını tartışıyor. Çevreye duyarlı insanlarımız, çevre örgütleri burasının millet bahçesi olmasına karşı çıkıyor. Bugünkü doğal haliyle kalmasından yanalar.Millet bahçesi olması halinde burası suni güzellikleri  ve bu güzelliklere yakışmayacak görüntüsü ile güzelliğini kaybedeceğini öne sürerek, Ormanın daha bakımlı hale getirilip bu haliyle kalmasının, doğal halinin korumasının daha doğru olacağı inancındalar.

Başka illerde  millet bahçesi yapılan yerlere bakılarak ona göre karar verilmesini, böylece doğal halinin korunmasının daha iyi anlaşılacağını belirtiyorlar.

Ben de o kanıdayım.

------------

NİHAYET VEKİLLER DE GÖRÜŞÜNÜ AÇIKLAMIŞ

Edirne CHP Milletvekili Okan Gaytancıoğlu yaptığı açıklamasında  buraya harcanacak para yerine Çakmak Barajının tamamlanmasını istiyor. Bu biraz da işi saptırma anlamına gelmiyor mu?

Vekil bey:  O işe başka bakanlık bakıyor, harcama yeri farklı. Sonra burası ile oranın ne ilgisi var Şunu açıkça “siz burasını millet bahçesi yapamazsınız Edirne halkı burada doğal yaşamın devamından yana “demen daha doğru olmaz mıydı?  

Buranın millet bahçesi olmasını neden Çakmak Barajı yapımına bağlıyorsun. Yıllardır baraj yapımı sürüncemede bir türlü bitirilemiyor.

Şimdi millet bahçesi parası ile onun yapılmasını  istemek  bir anlamda  işi saptırmak olmuyor mu?

Yine Edirne  İYİ  Parti Milletvekilimiz Orhan Çakırlar da konu hakkında  mahalli gazetelere yaptığı açıklamasında yetkililere “Bir iş yapacaksanız Edirne Sarayının restorasyonun tamamlayın” önerisinde bulunmuş.

O da CHP milletvekili gibi işi başka alana çekiyor. Bununla o işin alakası ne?

Saray kazıları işi uzun yıllardır erteleniyor. Ne zaman da biteceği belirsiz, ülkemizde bu işlerin yapılması uzun zaman alıyor. Üstelik buraya harcanan paralar başka kaynaktan sağlanıyor.

Bugün , millet bahçesinin gündemde olduğu bir zamanda Edirne Sarayı onarımını gündeme taşımak  bu işi es geçmek söğütlük ormanının değişimine  karşı net tavır almamak olmuyor mu?

Siz açıklamanızda  saraylar onarılsın dendiğinde bu işin kısa zamanda  olmayacağın ı bilmiyor musunuz.? Kuşkusuz , ilimizde tarihi dokunun ortaya çıkarılmasında hepimiz hem fikiriz.

Yalnız, burada acil bir durum  söz konusu. Onun için özellikle vekillerimiz,  bu karara karşı daha net tavır almaları daha doğru olmaz mı?

Diğer taraftan Edirne meslek kuruluşları, sendikalar bu karar karşı tavırlarını açıklamaları gerekir. Bu konu Edirnelilerin ortak sorunu.Kimse buranın millet bahçesi olduğunda bugün olduğu gibi rahat yararlanıp yaralanamayacağı konusunda bilgi sahibi değil.Millet bahçesi gerçekten milletin koşulsuz yararlanacağı bir yer mi olacak?Tarihi değeri olan, doğal yapısı ile dikkat çeken  bir yerin böyle değişime uğraması kimseyi rahatsız etmiyor mu? Başta vekillerimiz, mahalli yöneticiler demokratik kuruluşlar olmak üzere bu konuda tavrını belirlemeli. Yarın beklenmedik bir durum ortaya çıktığında ay vay demenin yararı olmaz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.