Ülkemizde seçim maratonunun ilk etabı sona erdi. Parlamento yapısı belli oldu.

Edirne’den daha önce olduğu gibi CHP iki milletvekili ile parlamentoya girmeye hak kazandı.Bu daha ziyade parti yönetimlerinin her türlü olumsuzluğa rağmen partililerin kerhen de olsa partisine sahip çıkması sonucu sağlandı.

Ülke geneline bakıldığında CHP’nin bu konuda görevlisi Onursal Adıgüzel’in seçimde başarılı bir sınav vermediği için görevinden alındığı açıklandı.

Şu halde, bu başarısızlık sadece Edirne’de değil, ülke genelinde yaşanmış. Seçimdeki başarı oranının düşük olmasında Adıgüzel günah keçisi olarak seçilmiş.

Aslında bugünkü parlamento yapısı ile başkanlık sistemi eski durumu ile devam edecek.

Milletvekillerinin yine fazla etkinliği olmayacak. Tüm bu olumsuzluğa rağmen parlamenter sistemi savunarak milletvekili olan CHP’li iki vekilimiz Ediz Ün,Baran Yazgan Ankara’da ilimizi bu amaç doğrultusunda temsil edecek. İYİ Parti’den prof Dr Mehmet Akalın AK Parti’den eski milletvekili Fatma Aksal Edirne’nin kalkınmasının savunuculuğunu yapacak.

Dileğimiz o ki, farklı partilerden de olsa bölgemizin parlamenterleri bölgenin ortak sorunlarının çözümünde parti yararını bir yana bırakıp ortak çözümde bir araya gelirler. Bu birlikteliğin daha önceki dönemde yeterince sağlanmadığına tanık olduk.

Edirne’nin kalkınmasında başta iktidar partisi

Milletvekilimiz Fatma Aksal olmak üzere tüm vekillerin ortak tavır almaları gerekiyor.

Başka iller bölgelerine gelen hizmetleri, halkın ve milletvekillerinin ortak kararı ile sağlamışlar.

Bölgemizin turizm ve sanayi alanında kalkınmasında, Edirne’nin diğer illerine oranla daha geri düzeyde olduğu ortada.

Bu dikkate alınarak, ilimiz milletvekillerine,odalar ve meslek kuruluşlarımıza önemli görevler düşüyor.Bu konuda ortak taleplerin mecliste kararlı bir şekilde gündeme gelmesi ile Edirne devlet imkanlarından daha fazla yararlanma imkanı bulabilir.

Bu alanda sayısız imkanlara sahip ilimiz ne yazık ki bu imkanlardan yeterince yararlanamıyor.Yeni yasama dönemimde milletvekillerinden bölgemizin kalkınması konusunda daha fazla çaba harcamaları gerekiyor.

Bunun ne derce gerçekleşeceğini vekillerin göreve başlamaları sonrası göreceğiz. Seçimi kazanan dört vekilimize görevlerinde başarılar dilerim. Bölge basını olarak da başarılı görev yaptıklarında her zaman destekçisi olacağımızı da belirtmek isterim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.