Dünyada gittikçe değer kazanan besin ürünlerinin yetiştiği ovalarımız, verimli topraklarımız konut alanına dönüşüyor. Bu yetmiyor gibi son yıllarda ormanlık  alanlarımız dahi konuta feda ediliyor. Bu alanları korumakla görevli  yetkili çevrelerin  suskunluğu, bu katliama sessiz kalması düşündürücü.

EDİRNE’DE BUNLARDAN BİRİ

   Ne akla hizmetse Edirne’de en verimli topraklarımızın olduğu yerlerden birine  Küçük Sanayi Sitesi yapılmış.

   Onun yanında, sanki  konut için elverişli başka yerler yokmuş gibi bu mümbit, çok verimli arazilerimizi betona gömdük ve gömmeye devam ediyoruz..

     Kentimizin tarıma en elverişli  yerleri  “Edirne’nin ardı da bağlar ”dizelerinde belirtilen yerlerin tamamı  bugün konut alanı oldu.

  Yaşları 60 üzeri olanlar buralardaki bağlık alanları hatırlarlar.

  Edirne’de,  Yıldırım ve Yeni imaretteki topraklarda    çok uygun konut alanları olmasına karşın  verimli taban arazilerimizi konuta feda ettik.

  Kentimizde   temel  kazılan yerlere bakıyorum metrelerce tarımda kullanılabilecek topraklar çöpe atılıyor.

  Bir verimli toprakların yüzlerce yılda meydana geldiğinden habersiziz.

  Yok ettiğimiz tarım alanlarını gün gelecek arayacağız, biz bunu farkına varmazsak gelecek kuşaklar bunun zararını görecek, bizlere hayır dua etmeyecekler.

   Toprağı kıt ülkeler verimli topraklarına toprak katma çabasında.  Bizler ise, erozyonlar ve konut alanı açmak suretiyle verimli  topraklarımızı heba ediyoruz.

  Bu ülkeye yapılacak en büyük kötülüğün;  verimli, tarıma elverişli toprakların konuta feda edildiğini düşünecek bir Allahın kulu yok mu?

ATALARIMIZ KADAR OLAMADIK

Atalarımızın yerleşim alanlarının genellikle bayırlarda olduğunu görürüz.  Verimli tarım alanlarında konutlaşma ise yok denecek kadar azdır.

   Verimli arazilere konut yapmanın yanlış ve sakıncalı olduğunu  atalarımız kadar düşünemedik.

Şimdi de yaptıklarımızdan  pişmanlık duyuyoruz. Rant uğruna ülkemize  büyük kötülük yaptık  ve yapmaya  da devam ediyoruz. Çok yazık .

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.