Merada yapılan festivale çağrılı olarak ulaştığımızda akşam olmak üzereydi. Bir stantta yerimizi aldık. Tanıştık yazar dostlarla. Kitaplarımızı imzalı olarak birbirimize armağan etti.

Bu kitabın yazarı Vizeli ve bizim komşumuzmuş meğer: İLHAN VARDAR. Daha önceleri hiç tanışmamıştık. Bizlerden daha genç …

Necdet Tezcan öğretmenime en içten merhabalarımla…Diye imzalamış.

Vardar 1959 Vize doğumlu.Yüksek öğretimini Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümünü 1984 ‘ te bitirdi. Çok yerde görev yaptı ve çeşitli organlarda yazmaya başladı. “…Yazar halen, akıl sağlığı konusunda ki araştırmalarına devam ederken, gençlere ve çocuklara bilimi, astronomiyi , astronomiyi sevdirmek ve  bilimsel doğruları anlatmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlemeye  devam etmektedir.”

EVRiM   Yayınlarından- 495 sayfa ---Psikoloji  Dizisi---

Gerçekten sorunları  olan bir kadının ve eşin gösterdiği  çabaları… SEVVAL Eş. İsteyerek evlenirler. Bundan sonra da sorunlar ve yaşanmaya başlar. Şevval  itabın  yazım Şevval’in eşi de Selim Adalı. Bu psikoloji dizisi bir çok yapıttan ayrıcalıklı. Bu konuda Yetkin  ve her türlü yardım edenlere yazarımız tek tek teşekkür eder.

Psikiyatrist. Prof. Dr. E. Timuçin Oral, beyinsel rahatsızlıklar konusundaki çabalarınız için;

Dr. Mustafa Sütlaş Hasta ve hasta yakını hakları konusundaki çalışmalarınız , destek, destek ve çabalarınız için;

Desteği olan diğer yakınları ve yardımlarını esirgemeyen yetkililere tek tek teşekkür eder.

Çift evlendikten bir süre sonra sorunlar başlar.

Sevval’in tutarsız ve dengesin davranışları göze batmaya başlar.Eşi Sevval’n kırık dökmelere kaçak maçak biraya düşkünlüğü eleştirileri kabul etmeyip, eşini suçlamaya önlenmesi.

Ailesi de onun normal olduğunu kocasının tedaviye ihtiyacı olduğu yönünde tavır alırlar. Bu arada biri kız biri erkek iki çocukları olur. Onlarda olay ve tavırlardan rahatsız olurlar. Baba ne yapacağını şaşırır. Bazen da çok iyi tavırlara girer çünkü.

Sonunda psikatriye gitmeyi kabul eder. Verilen ilaçları çok zaman kullanmaz. Uzunca süre aralıklarla bir çok psikiyatriste giderler. Onları teşhis ve tavırları da birbirini tutmaz. Büyük masraflara girerler Yakınlarıyla uzun uzun mektuplaşır.Sorununa destekçi arar.Kadının tarafı zaten ondan yanadır.

Sonunda zar zor ikna olur ve hastaneye yatar. Kendi ailesi şevval’in boşanmasında yanadır.

VE büyük uğraşlardan sonra boşanırlar. Oysa Kocası kendini ve çocuklarını sevdiği ailenin parçalanmaması taraftarıdır. Tüm uğraşları boşa çıkmıştır

Anlatımı akıcı ve çarpıcı bu romanı mutlaka okumak gerekir kanısındayım. Eline kalemine ve yüreğine sağlık İlhan Vardar. Tebrikler…

VE roman şu satırlarla romanı sonlandırır.

BU BİR SON MUYDU?

YOKSA HERŞEY DAHA

YENİ Mİ BAŞLIYORDU?..                

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.