Hurdalığıma bir çiçek düşürmüş doğa
Kim söyledi tahta attan düştüğümü
Boğazın mevsim sonu bekleyişine
Zeus soylular mıydı en son bir bilen
Sarıçay hüznüne vurunca gölgem
Son ürpertinin son çeyreği bilge son bölen
Çarşı ekmeği özlemim şarkılanınca çocuk
Dışım Truva Atı içimde tarihi gölgem
Ya yamacımız küçük, ya yırtmacımız büyüktü
Aşk çıkmazında flütünü unutan ben
N.T
GEÇEN SENE BU ZAMANLAR NE OLDU?
Günler,Afrika sıcaklarına rağmen geçip gidiyor.
Dünyayı sallayan Korona-Virüs Olayı azalır gibi olsa da sürmekte.
Bu arada baş konular da gündemi sarstı . En başta, Ayasofya’nın müzeyken, camiye dönüştürülmesi. Bunun içte ve dışta yankıları sürmekte.Doğru bulanlar olduğu gibi, yanlış bulanlar da var.
Bir başka olay da CHP Kurultayı.25-26 Temmuz tarihlerinde buluşma gerçekleştirildi. Toplanma yeri ve gelenler, gelecek olanlar virüs durumuna göre düzenlenmişti. Olaysız geçti sayılır. Tek adayla oylama yapıldı. Ve Kemal Kılıçdaroğlu yeniden genel Başkan olarak yerinde kaldı. Çünkü geçerli oyların tümünü almıştı. Kendisini kutluyorum. Partinin öteki organları da Pazar günü belirlenecek. Bakalım kimlerden oluşacak, göreceğiz.
Ayasofya olayına dönüş yapmak geçiyor içimden. Çünkü bizim Vize’de de bir minyatür Ayasofya var. Daha doğrusu Ayasofya’nın minyatürü. Bizim çocukluğumuzda o bina da cami olarak kullanılıyordu. Zaman geçtikçe eskimeye başlamıştı. Son yıllarda Trakya Üniversitesi bakımını ve onarımını ele aldı. Şimdilerde çok güzel. Ancak kullanılıp kullanılmadığını bilmiyorum. Mini Ayasofyamız Eski adı Kale olan mahallede. Biraz tepede yani. Ziyaretçileri eksik olmuyor.Adı duyulsa sanırım ziyaretçi sayısı artacaktır. Bir adı , Gazi Süleyman paşa Camii, başka bir adı da, Vize Ayasofyası. Bence ziyaret edilmesi gereken yerlerden yalnızca biri.
