Seçime çok az bir süre kaldı. Hafta sonunda  yapılacak milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimi ile halk  kararını ve  bir dönem ülkeyi idare edecek kadroları belirleyecek. 

Ayrıca bu seçimin de ayrı bir özelliği var.İktidara muhalif olan ve 6 partinin birleşmesi ile oluşan Millet İttifakı  Cumhur İttifakına karşı  mücadele ederek  parlamenter  sistemine işlerlik kazandırmak amacında.

Kısaca ülkede köklü bir siyasi  değişim yapma amacındalar. Bu ittifaktaki siyasi partiler kendi siyasi görüşlerinde de taviz vererek bu birlikteliği sağladılar.

Bu durum özellikle CHP’de  milletvekili sıralamasında tartışmalara neden oldu.

Daha önceki seçimlerde de görülen tartışmalar bir kez daha gündeme geldi. Farklı beklentisi olan partililer bu konuda  taleplerinde haklı olabilir. Yalnız bu seçimin önemi gözden uzak tutulmamalı .Bir yanlış bir başka yanlışla   karşılamanın bu  partide nelere mal olacağı dikkatten  kaçmamalı. Bazı partililerde yaygınlaşan söylenti “ben milletvekili sıralamasını beğenmiyorum.Cumhurbaşkanlığı seçiminde  parti ilkeleri doğrultusunda oyumu Kemal Kılıçdaroğlu’na vereceğim.Milletvekilliği için ise oyum başka partilere olacak”.Bu daha ziyade  bazı aydın kesimleri arasında yaygın.Bunun ne getirip götüreceğini hesap eden yok.Diyelim ki kendi partisinin dışında desteklediğin  partiye verdiğin oylar bir yarar sağlamıyorsa  bundan kendi partine zarar verdiğin için mutlu mu olacaksın.?

Tepki olarak verilecek oylarla  ülke genelinde   bir başka partinin en yüksek oyu alması halinde  fazladan milletvekili çıkaracağını hesap eden var mı.?

Bu “kaş yapayım darken göz çıkarma” anlamına gelmez mi?

Bu seçimin önemi dikkate alınarak, millet vekili sıralaması içlerine sinmese de bu sorunun tartışmasını seçim sonrasına bırakıp kendi partisine oy vermek  daha doğru olmaz mı?

Bu kararların sonucunda Cumhurbaşkanlığı seçimi  kazanıldı diyelim , Parlamentoda çoğunluk elde edilmediği zaman bundan başka partilere oy verecekler mutlu mu olacaklar.? Bu karar diğer parti mensupları için de geçerli . Parti bağları kişilerle   ölçülmemeli.Özellikle ülkenin en köklü partisi olan  Cumhuriyetimizle yaşıt olan  bir  parti mensuplarının  oy verme kararlarını tekrar gözden geçirmelerinde yarar vardır. Son pişmanlık yarar getirmez. Yarın yapılacak seçimde vereceğiniz karar sonunda size utanç verecek bir karar olmamalı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.