Edirne’nin alt yapı hizmetleri bugüne kadar çok ihmal edildi .Başlanılanları  daha sonra yarım bıraktılar Belediye başkanları için altyapı,yer altında kalan görülmeyen oy getirmeyecek  hizmetler onlara seçimlerde  artı puan getirmez.

Hiç bir mahalli yönetici altyapı hizmetlerine girmek istemez.

O nedenle Edirne’nin alt yapı çalışmaları bugüne kadar gelen başkanlarca  göz ardı edildi.

Daha sonra biriktikçe birikti.Yerleşim alanları çoğaldıkça  hizmetler daha da zorlaşıyor.Daha önceki yıllarda yapılan konutlarda altyapı konusunun dikkate alınmaması belediyenin işini, daha da zora soktu.

Atık su, içme suyu,kanalizasyonun yanında bir de elektrik,doğalgaz hatları çalışması işleri  daha da zorlaştırıyor.

Onun yanında bir de muhalefet partili belediye başkanlarına getirilen  engelleri dikkate aldığınızda muhalif belediyelerin altyapı hizmetlerine girmesi bir daha seçilme şansını riske atması anlamına geliyor.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tüm bu zorlukları göğüsleyerek alt yapı çalışmalarını başlattı. Bunda da  bugüne kadar oldukça mesafe aldı.Seçime kadar tamamlanması hedefleniyor.Bu Edirne gibi konut alanı yaygın , altyapı hizmetinden yoksun bir ilde azımsanacak bir,başarı  değildir.Bu hizmet tamamlandığında uzun süre Edirne altyapı sıkıntısı yaşamayacak.Onun yanında arıtma tesislerinin yapılması,Belediye Sarayı,eski elektrik fabrikası her gün sayıları artan sosyal hizmetler belediye başkanının  yaptığı olumlu hizmetler oluyor.Başkan Edirne’yi yurtiçi ve yurt dışı tanıtımda da büyük gayret gösteriyor.Kentin bir turizm kenti olmasında üstün gayreti var.Selimiye çevre düzenlemesi de devletimiz tarafından yine onun çabası ile gerçekleşti.

Bir kent sadece mahalli yönetimlerin gayreti ile güzelleşip gelişmez.

Kentimizde öyle kimseler var ki, burada huzur içinde yaşam sürdüğü halde Edirne’yi kötü göstermek için ne gerekirse yapıyor ”yediği kaba pisleyen ”diye tanımlanan insanlarımız var. .Onlara göre  faydalı  hizmetler yapılsa da  onlara beğendirmek mümkün değil.

Ülkemizde huzur içinde yaşam sürülen az sayıda illerden biri olan Edirne’nin kıymetini ancak bu ilden uzaklaşanlar daha iyi anlıyor.

Uzakta  olanlar  bu güzel  kente özlem duyuyor.Üniversite öğrencilerinin kentimizi tercih etmelerinin ana nedeni huzurlu bir kent olması.Böyle çok önemli,kalkınma imkanları bulunan kentimizde yaşayan herkesin ilin kalkınmasına köstek değil destek olması gerekir.Bakıyoruz,  burada görev yapıp emekli olanların çoğu emekliliklerini burada geçirmek istiyor.Toplumsal olayların çok az görüldüğü bir il Edirne.Gittikçe güzelleşen,tarihi dokusu  beşeri yapısı ile başka illerdeki insanlarımızın hayranlık duyduğu kent halinde . Bazı hizmet olanaklarından mahrum kalsa da gelecek yılların  da  Edirne en güzel kenti olma özelliğini koruyacaktır. Halkımız da bu güzelliklerin devamında gereken desteği vermelidir.

---------------

ÜÇ ZARF

Bir ülkenin hükümdarı  halkın yönetimine karşı tepkisinin önüne geçemiyormuş.Padişah bunun için bir belge kişiye danışma gereğini duymuş.O kişi padişaha “sana üç zarf veriyorum.halkın yönetime karşı tepkisinin arttığı dönemlerde bunları sıra ile açacaksın” önerisinde bulunmuş.

Padişah  sevinerek zarfları almış.yine halkın yönetime karşı tepki gösterdiği bir zamanda zarfların ilkini açmış. Zarfta “halkın ihtiyacı olan ürünlere zam yap tepkisin gör” deniliyormuş.

Padişah iğneden ipliğe zam yapmış. Adamlarına halkın zamlar karşısında ne yaptığını öğrenmek istemiş .Adamları halkın ağlayıp sızladığını söylemiş. Bir zaman sonra yine halkın yönetime karşı

isyanı başlamış.Bu defa ikinci zarfı açmış.Orada da zam yapılması öneriliyormuş.Vezirler halkın zamlar karşısında tavrını  soran padişaha  toplumun yine ağlayıp sızladığı haberini vermiş.

Aradan bir zaman geçtikten sonra yine halkın tepkisine  zamla karılık vermiş  Halkın Padişaha karşı tepkisini görmek isteyen adamları  halkın bu kez  ağlayıp sızlanmak yerine oynayıp eğlendiğini  görmüşler   vezirler  bu durumu padişaha bildirmiş.padişah zamlara son verilmesi önerisinde bulunmuş. Bu arada    üçüncü zarfı açmış.Açılan zarfta kendisine “sen de gelecek olana  üç zarf hazırla” deniliyormuş.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.