Geçen hafta sonunda  Ana Muhalefet Partisi CHP içinde aktif  olan bir grup  geniş katılımlı  toplantı yaptı. Yapılan konuşmalarla parti içi gelişmeleri  ve amaçlarını değerlendirildi.

Bu grubun  bugüne kadar  yaptığı çalışmalarını  bir yönüyle göz ardı etmemek lazım.Kendilerince bir şeyler yapma partinin başarısına katkı yapmak  amacındalar.

Bu konuda çaba harcayanlar partinin çeşitli kademelerinde görev alan kimseler.

Aralarında eski milletvekilleri de var.Yapılan konuşmalara baktığınızda  söylediklerini onaylamamak da  mümkün değil.

Fakat, ortada bir gerçek var.Bu çalışmaların içinde parti yönetiminden hiç  kimse ve de gençler farklı kesimde kimseler  yok,

Yapılan konuşmaların muhatapları orada değil,söylenenler ne oranda doğru.

Bu kafalarda soru işareti oluşturuyor.Neden bu etkinlikler çalışmalar  bir türlü  yönetimle birlikte gerçekleşmiyor.? Genelde partililer arasında böyle bir endişe var.

Ayrıca böyle toplantılarda parti merkezlerinde görüşülmesi gereken konuların tartışılması  ne kadar doğru?

Buraya katılanların tamamının partiye bağlı ve üyesi olduğuna dair  de bir güvence  yok Belki farklı partilerden katılanlar  veya parti ile ilişkisi olamayanlar .Burada yapılan konuşmaların başka partilere abartılı olarak  aktarılmayacağını kim garanti eder.

Katıldığım toplantıda yapılan konuşmalarda partililer arasında kalması gereken konuların burada açıkça gündeme geldiğini gördüm.

Konuşmalar gelip dolaşıp parti yönetiminde ve belediyede odaklanıyor.

Konuşmalarıyla böyle parti yönetimlerini  hedef alan söylemlerle CHP’ye nasıl katkı sağlanır.

Parti merkezlerinde yapılması gereken konuşmalar böyle herkese açık yerlerde yapılması partiye duyulan güveni sarsmaz mı?,

Örneğin parti yönetimlerinin sandık görevlileri seçiminde duyarlı davranmadığı yakınlarını bu görevlere yazdığı iddiası oldu.

Bir milletvekilinin yaptığı araştırmada bazılarının bu görevden haberi dahi olmadığı söylendi.

Bunlar partiye olan güveni sarsabilecek iddialar.

Aslında böyle konular  bu tür toplantılarda gündem konusu olmamalı.Toplantıyı düzenleyen ekip ne kadar iyi niyet ve fedakarlıkla  bu görevi yapsa da bu faaliyetlerini istismar edecek kimselerin olabileceğini, burada yapılan konuşmaları abartarak başka partilere aktarmayacağını parti aleyhinde kullanılmayacağı dikkate alınmalı .Bu bir anlamda  partiye iyilik yapmak isterken  kötülük yapmak olmaz mı? Bakıyorum iş dönüp dolaşıp parti yöneticileri ile  mahalli yönetime geliyor.Belediyenin görevini yapmadığı  toplantıda ana  gündem konusu  yapılıyor.Bir konuşmacının sözlerini duyunca  burada acaba bir başka partili mi var. O da söz alıp konuşuyor diye endişe ettim.

Bu tür partiyi ve mahalli yönetimi eleştiren konuşmaları katılımcılarca alkışlanmasına ne demeli.

Bazılar CHP’de tek adam iddiasını ortaya attı .O zaman karşı oldukları iktidar partisinden ne farkları olur.

CHP en kısa sürede böyle farklı kanalla yürütülen propaganda yöntemine el atılmalı .

Bu  konudaki ilgisizliği üst yönetimler gözden geçirmeli.Böyle her kafadan bir ses anlayışı devam ederse CHP’nin Edirne’de başarılı olmaları mümkün değil.

Buna inanmıyorlarsa  halkın arasına girip patileri hakkında nelerin söylendiğini dinlesinler.Bu tür toplantılarda estirilen olumlu hava başarı şansı  partililer  arasında yok. Özellikle Edirne’de  partide süregelen çok başlılık,birbirine güvensizlik  son bulmalı,Bunun kaynağı araştırılmalı.Böyle yapılan toplantıların  halkı ne kadar etkilediği  olumlu  karşılandığı yolunda halk arasında da net bir görüş yok.

Şurası bir gerçek ki,bu yapısı parçalı görüntüsü ile CHP halka güven veremez.Kimse hayal görmesin,Partililer böyle arkadaş grupları arasında toplantıları bir yana bırakıp her kesimden halkın arasına girip partileri hakkında ne düşündükleri konusunda bilgi sahibi olunmalı.Part,inin durumunu öğrenmek için gelen milletvekilleri partililerle halkın arasına girme yerine onların dışında denetim yapmalı,halkın nabzını yoklamalı.

Yapılan  böyle toplantılar niyet , hedef olarak çok olumlu olabilir.Önemli olan  partiye oy verecek olan halkın görüşü.O konuda olumlu izlenim  ne oranda..Böyle toplantılarda konuşmacılar daha ziyade  kendi partilerini,mahalli yönetimlerini eleştirme yerine biraz da başka partileri hedef almalı, onların eksikliklerini gündeme taşımalı.

CHP’de bu durumu görenler “CHP’de muhalefete gerek yok onlar kendileri bunu yapıyor” demelerinde haklılık payı olmaz mı.?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.