Bir süre önce Edirne giriş yollarının tarih ve turizm kenti Edirne'ye yakışmadığını özellikle hudut kapılarından Edirne giriş yollarının sıradan bir şehir yolundan farksız olduğunu, kentimizin ana yollarının kentimize gelecek misafirleri şehrimizi özendirecek görüntüde olması gerektiğini yazmıştım.

Ne Kapıkulede TEM yolunda, ne de Yunanistan ile bağlantı yolu ile Havsa istikametinden E-5 Edirne giriş yolunda kentimizin

Güzelliğini yansıtan görüntü yok.

-------------------------------

KENTİMİZ DAHA CAZİP HALE GELECEK

Bu yollara kentin güzelliğini, tarihi dokusunu yansıtan görüntü sağlanamaz mı? "Diye uyarıda bulunmuştum.

Daha sonra bu köşe yazımı okuduğunu söyleyen Malkara ilçesinde ticaretle uğraşıp Trakya il ve ilçelerini çok iyi tanıdığını söyleyen, Mustafa Yıldız adındaki vatandaşımız benim uyarılarımı teyit eden açıklamada bulundu.

Telefonla beni arayan Yıldız, konuşmamızda şöyle dedi "işim gereği Trakya'nın tüm il ve ilçeleri ile Batı Anadolu illerini dolaştım. Köşende yazdığın çok doğru.

Anadolu il ve ilçelerin yöneticileri kentlerini tanıtımda çok duyarlı. Şehir giriş yollarını kemerler yaparak gelin gibi süslüyorlar.

Bizim Trakya şehirlerimizin imkanları daha çok olmasına rağmen şehirlerin giriş yollarını daha düzenli, cazibeli hale getiremiyoruz.

Edirne gibi Osmanlı İmparatorluğun başkentlik yapan , merkezinde Avrupa'ya açılan üç sınır kapısı olan bir ilin gümrük kapıları şehir bağlantı yolları böyle mi olmalı?

Sınır kapılarında şehre giriş yolları kentin sembolü olan şehrin tanıtımını sağlayacak görüntülerle süslenmesi bu yollardan geçecek insanların kente girişini sağlar.

Gelen turistler "acaba bu güzellikler nerede" diyerek şehre girip kentin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret eder. Özellikle Edirneliler ellerindeki tarihi dokunun kıymetini bilmiyor.

-----------------------

BU DUYARSIZLIK NEDEN?

Bu duyarsızlıkla Edirne turizmde nasıl cazip bir kent haline gelebilir. Kentin yöneticileri her şeyi bir. yana bırakıp şehrin giriş yollarını güzelleştirmek için ne yapılmalı, şehir, giriş yolları nasıl olmalı diye bir yarışma açmalı.

  1. yarışma sonucunda kentin giriş yolları güzelliği konusunda çok yararlı sonuçlar ortaya çıkacaktır. Bunu örnek alarak Trakya'nın diğer şehirleri de aynı yolu izleyeceğini inanıyorum. Bu konuda ilk görev Edirneli yöneticilere düşüyor"Malkaralı vatandaşımızın bu gerçekleri yansıtan sözüne ne denir. Konuya ilgi duyması gerekenlere bir kez daha hatırlatmak istedim.

--------------

ÖZLÜ SÖZ

Mutsuzluk yaşadığımız olayda değil, Bizim ona gösterdiğimiz tepkidedir.

THOMAS. A. EDİSON

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.