Merakla beklenen milletvekili adayları açıklandı. Siyasi partilerin maraton yarışı şimdi başlıyor. Partilerde kırgınlıklar olsa da, halkın destek verdiği partisinden vazgeçmesi çok zor. İstemeyerek  de olsa  sonunda kendi partilerine destek olacaklar.

Partilerine karşı tavır alıp "oy vermem veya başka partiye vereceğim" diyenlerin, özellikle böyle önemli bir seçimde sorumlulukları çok olacak.

Özellikle parlamentonun etkinliğini artırma iddiasında olan, ülkemizde ilk kez farklı ideolojiye mensup partilerin anlaşarak oluşan Millet İttifakına oy verecek insanlarımız partilerine sahip çıkmaları gerekmez mi?

Demokrat hakları özümsemiş halkımız desteklediği partisinin adaylarını içine sindiremese dahi arzuladığı sistemin gerçekleşmesi için halkın desteği gerekir.

Sözün özü, halkımız oylarıyla siyasi tavrını belirlemeli. Yoksa son pişmanlık fayda getirmez.

------

FIKRA

HAYIRSEVERLİK

Şehrin hayırsever vakıflarından birindeki çalışanlar şehrin en başarılı avukatından henüz herhangi bir bağış almamış olduklarını fark ettiler.

Bağış toplama görevindeki kişi avukatı bağışta bulunması için ikna etmeye çalışıyordu.

- "Araştırmalarımıza göre yıllık geliriniz en az 500.000 dolar, ancak bugüne kadar hiç bir hayır işine bir kuruş bağışta bulunmamışsınız. O paranın bir kısmını bir şekilde topluma iade etmek istemez miydiniz?"

Avukat bir süre düşündü, sonra:

- "Önce, araştırmalarınız annemin uzun bir hastalıktan sonra ölmek üzere olduğunu ve hastane masraflarının onun yıllık gelirinin bir kaç kat üstünde olduğunu da gösterdi mi?"

Görevli utandı:

- "Şey... hayır."

- "Sonra, kardeşimin malul bir gazi, kör ve tekerlekli iskemleye mahkum olduğunu?"

Görevli utancından kıpkırmızı kesilmiş bir halde özür dilemeye çalışırken avukat onun sözünü kesti:

- "Ya da kızkardeşimin kocasının bir trafik kazasında öldüğünü ve onu üç çocuğuyla beş parasız bıraktığını?"

Görevli yerin dibine geçmişti sadece,

- "Hayır, hiç bir bilgim yoktu ..." diye mırıldanabildi.

Avukat bir kez daha onun sözünü keserek devam etti:

- "Pekala, ben onlara zerre miktar para vermezken size niçin vereyim?"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.